Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 27. 11:57, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

A kertvárosi szépkorú

A kertvárosi szépkorú

A vidám és boldog életet élő Sorbán Mihálynét a kertvárosiak Ilonka néninek ismerik, hiszen a városrész fejlődése és a Kölcsey iskola megépülése óta itt lakik.

A szépkorút szeretteinek körében Bereznai Csaba alpolgármester és Magyarné Kocsis Andrea, a terület képviselője köszöntötte fel születésnapja alkalmából.
Ilonka néni Pilisvörösváron született és élt egészen öt éves koráig, amikor szüleit elveszítette és árvaházba került. Tizenkét évesen került nevelőszülőkhöz Tatabányára, ahol azóta is él. A Kölcsey iskola sorsát a mai napig követi, hiszen a megépülése óta ott dolgozott, nemcsak mint takarító, de mint szülői munkaközösségi tag és mint az intézmény zegének-zugának jó ismerőse. A mai napig szívesen emlékezik vissza az ott töltött évekre, sokszor álmodik a körülötte lévő gyermeknyüzsgésről. Örömmel találkozik egykori kollégákkal, pedagógusokkal és az ott tanult diákokkal is. Elárulta azt is, hogy hétvégenként szeret a konyhában tevékenykedni, főzni a vasárnapi ebédet és várni az unokákat, dédunokákat. A köszöntéskor hat éves dédunokája is örömmel segítkezett a születésnapi torta felvágásában és a gyermekpezsgő töltésében. A városvezetők Ilonka nénitől nagy öleléssel és szép gondolatokkal búcsúztak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya