Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 22. 10:45, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A misszióknak gyűjtenek vasárnap a katolikus templomokban

A misszióknak gyűjtenek vasárnap a katolikus templomokban

A missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak vasárnap világszerte a katolikus templomokban, így Magyarországon is, és a perselypénzt az evangelizáció javára fordítják

- közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel. Azt írták: a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok célja Krisztus tanításának továbbadása az egész földkerekségen.

A katolikus egyház 1926 óta minden évben október harmadik vasárnapján tartja a világmisszió napját.

Ferenc pápa az ez évi világnapra megfogalmazott üzenetében úgy fogalmaz: "az egyház természetét tekintve missziós, ha nem volna az, már nem lenne Krisztus egyháza, hanem csak egy a sok egyesület közül, amely csakhamar teljesítené célját és meg is szűnne".

"Az egyház missziója tehát nem egy vallási ideológia terjesztése", azon "keresztül mindig Jézus Krisztus az, aki evangelizál és cselekszik" - tette hozzá.

Ferenc pápa kitér arra is: "a világnak égető szüksége van Jézus Krisztus Evangéliumára. Ő az egyház révén folytatja küldetését: irgalmas szamaritánusként begyógyítja az emberiség vérző sebeit, jó pásztorként fáradhatatlanul felkutatja a kanyargós és céltalan utakon tévelygőket".

"A misszió azt hirdeti az egyháznak, hogy nem önmagáért való cél, hanem Isten országának alázatos eszköze és közvetítője. A pusztán önmagával foglalkozó egyház, amely a földi sikerekben tetszeleg, nem Krisztus egyháza, nem az ő megfeszített és megdicsőült teste" - olvasható a katolikus egyházfő üzenetében.

Címkék: egyház, gyűjtés, templom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.