Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 28. 10:29, csütörtök | Helyi

A versenyképes tudás élmezőnyében a tatabányai főiskola

A versenyképes tudás élmezőnyében a tatabányai főiskola

Az élmezőnyben végzett a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) egy független felmérésben.

A felmérés azt vizsgálta, mely magyar felsőoktatási intézmények hallgatóinak vannak a legjobb lehetőségeik tanulmányaik alatt külföldi szakmai gyakorlattal vagy ösztöndíjjal értékesebbé tett, versenyképes tudást szerezni - közölte a MÜTF főtitkára.

Dr. Tóth Gábor elmondta a Moha Belépő nevű karrierkalauz legújabb számában azt vizsgálta, melyik egyetem és főiskola rendelkezik a hallgatói mobilitás szempontjából a legsokoldalúbb kapcsolatrendszerrel, melyik intézményből utazik a legtöbb diák külföldre tanulmányi ösztöndíjjal.
A felmérés alapján a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája az országban az ötödik felsőoktatási intézmény, ahonnan a hallgatók létszámához viszonyítva a legtöbben (2,17 százalék) kapnak külföldi tanulmányi ösztöndíjat, illetve utaznak külföldi szakmai gyakorlatra (0,34 százalék).
Az első öt intézmény közül a lista elején három művészeti egyetem található, illetve a gazdasági képzést folytató iskolákból a budapesti Corvinus Egyetem előzi meg a tatabányai főiskolát.
A MÜTF az első tíz intézmény között végzett abban a tekintetben is, hogy a létszámhoz képest mennyien vesznek részt külföldi szakmai, vagy egyéb képzésben tanulmányaik alatt.
Tóth Gábor elmondta, a magyar viszonyok közötti tömegoktatásban egyre fontosabbak lesznek azok a szolgáltatások, melyek az átlagos végzőstől versenyképesebbé teszik a diplomás fiatalt. A legfontosabb előnyök a nyelvtudás, a külföldi tanulmányi és munkatapasztalat.
A MOHA Belépő progresszív megközelítésű karrierkalauz az egyetemi évek tervezéséhez. Szakmánként és országonként tárgyalja, hogyan építsük fel nemzetközi tanulmányainkat, kezdve a versenyektől, a szakmai gyakorlaton át a nemzetközi ösztöndíjakig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya