Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Október 13. 13:18, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Salamon Gy.

A világ legszebb üzenete érkezett Környebányára

A világ legszebb üzenete érkezett Környebányára

150 zsák svájci adománnyal, felnőtt és gyermek ruhákkal, cipőkkel érkeztek szerda délután a környebányai Közösségi Házhoz az Éjféli Kiáltás Misszió önkéntesei, akiket már ismerősként üdvözölt jó pár gyermek.

Merthogy közülük nyolcan nyáron a missziónak köszönhetően felejthetetlen hetet tölthettek el a szentendrei Pap-sziget Campingben.

Akkor Nagy Erzsébet, az Éjféli Kiáltás Misszió vezetője egy ígérettel búcsúzott a kicsiktől. Azzal, hogy sorsukat a továbbiakban is figyelemmel kísérik, hiszen a gondoskodásukat nem lehet „egy hétbe beleszorítani”.
S ez így is történt. Mivel közeledik a tél, a misszió a zürichi szervezetük, s önkéntesei segítségét kérte, akik egyetlen hét alatt gyűjtötték össze a 150 zsák ruhát a számukra ismeretlen Környe külterületein élő rászorulók számára.
Az anyatelepülésünk szépen fejlődik, komfortos község, a külterületein viszont nagyon sok hátrányos helyzetű család él. S hiába az önkormányzat támogatása, bizony szükség van a karitatív szervezetek segítségére is – köszöntötte a vendégeket, a misszió önkéntesei mellett Erdei Józsefnét, a Környei Katolikus Caritas vezetőségi tagját, Svétecz László önkormányzati képviselő. Mint mondta, rendkívül jó érzés, hogy a Caritas és a Samaritánius Alapítvány mellett az Éjféli Kiáltás Misszió támogatására is számíthatnak, már az együttműködésüket is szentesítették.
Környe külterületein összesen 120 tizennégy év alatti gyermek él, közülük hetvenen halmozottan hátrányos körülmények között. Van olyan család, ahol hét gyerekről gondoskodnak, a nagycsaládosok, azaz, a három, vagy annál több gyermeket nevelők száma tizenöt.
Az az egy hét, amit Szentendrén együtt töltöttünk, a mi lelki érzékenységünket is megváltoztatta. Nagy szeretettel gondoskodtunk a gyerekekről, s tőlük rengeteg szeretetet kaptunk vissza. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy adhattunk nekik, s rajtuk keresztül a családjaiknak – idézte fel a nyarat Fodor Gusztáv református lelkész, Nagy Erzsébet pedig azzal a jó hírrel örvendeztette meg a kicsiket, hogy már a jövő évi tábor kezdetének időpontját is tudják, mire egy kislány így felelt: ha tehetné, örökre visszamenne, de természetesen a családjával együtt.
Fodor Gusztáv református lelkész egy, a Máté evangéliumában található történetet elmesélve rövid prédikációjában így fogalmazott: a világ legszebb üzenetét hoztuk Környebányára. Azt, hogy bármennyire is háborog a tenger, tombol a vihar, Jézus ott ül a hajóban…

Címkék: adomány, környebánya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: