Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. December 12. 00:00, szombat | Helyi

Arany és ezüstérmes tanulókat köszöntött a megyei iparkamara és Esztergom önkormányzata

Arany és ezüstérmes tanulókat köszöntött a megyei iparkamara és Esztergom önkormányzata

Az esztergomi képviselő-testület csütörtöki ülése előtt plakettet és ajándékot vehetett át 2015-ös Szakma Sztár fesztiválon érmes helyezést szerzett Borhi Balázs és Vörös Mihály, valamint felkészítő tanáraik, Bencze László és Alexandr Alexandrov. Az elismeréseket Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Romanek Etelka polgármester adta át az ifjú szakmunkásoknak.

Borhi Balázs vendéglátásszervező-vendéglős szakmában szerzett aranyérmet. A Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola tanulója a középiskolai kötelező vizsgákon kívül megszerezte az középszintű angol nyelvvizsgát is, amely a szakmai versenyben szintén nagy előnyt biztosított számára.

Vörös Mihály asztalosipari szerelő szakmában szerzett ezüstérmet, a Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola tanulója. Idén a Szakma Sztár versenyre osztálytársaival együtt jelentkezett. Eredményével bekerült az országos döntőbe, ahol szakmai teljesítményével az országos 2. helyezést érte el.

Immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen a Szakma Sztár Fesztivált. A versenyben Esztergom városának különös jelentőséget ad, hogy a fémipari szakmákban évek óta a Tatabányai Szakképzési Centrum Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolája ad otthont az országos döntőknek.

Az idei döntőben megyénket 1 kereskedő, 1 asztalosipari szerelő, 2 vendéglátásszervező-vendéglős, és 2 szerszámkészítő képviselhette. A bejutott hat versenyzőnk közül öten dobogós helyezést értek el. Teljesítményükkel hozzájárultak ahhoz, hogy 2018-ban Magyarország rendezheti az Euroskills versenyt.

A csoportképen balról jobbra: Becze László, Borhi Balázs, Romanek Etelka, Vörös Mihály, Alexandr Alexandrov és Dr. Szerencsés László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya