Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 19. 13:32, csütörtök | Helyi

Átadta új gyárát a Becton Dickinson

Átadta új gyárát a Becton Dickinson

Hatmilliárd forintos beruházás, több mint száz új munkahely.

Ma adta át új gyárát a világ egyik vezető globális orvostechnológiai vállalata, a BD (Becton, Dickinson and Company) Tatabányán, mely a hatmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően gyógyászati termékek előállításához szükséges kutatási reagensek gyártását kezdi meg. A 107 új munkahelyet teremtő hazai termékportfólió és gyártókapacitás bővítés a Becton Dickinson gyógyszeripari ügyfeleinek kiszolgálását segíti világszerte.
Az új üzemben, amely a vállalat Komárom-Esztergom megyei székhelyén, a Tatabányai Ipari Parkban létesült, gyógyászati termékek előállításához szükséges immunológiai és sejtbiológiai kutatási reagensek gyártása indult el. Az új üzem várhatóan 2018-ra éri el teljes gyártási kapacitását. A 107 új munkahely több mint 50 százaléka a biológia, biokémia, valamint gyártás területén szerzett egyetemi, vagy posztgraduális végzettséget igénylő állás. A több mint 6 milliárd forintos beruházás részben európai uniós forrásból, egyedi kormánydöntésen alapuló, regionális támogatással valósult meg.
„A jól képzett munkaerő és a helyi döntéshozók támogatása lehetővé teszi, hogy hosszútávra tervezünk Magyarországon” – mondta el az eseményen John Ledek, a BD Bioscience elnöke, majd hozzátette: „Reméljük, hogy az új létesítménnyel nemcsak Tatabánya fejlődéséhez járulunk hozzá, hanem a magyarországi biotechnológiai iparág helyzetét is erősítjük.”

„Magyarország büszke a tudósaira, arra, hogy az elmúlt évszázadban élen járt az innováció területén. Az Egyesült Államokat és Magyarországot épp ez, az innováció iránti elkötelezettség köti össze” - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán köszöntő beszédében. Az egészségügyért felelős államtitkár kifejezte reményét, hogy a BD további, az egészségügyi ellátás színvonalát jelentősen növelő biotechnológiai fejlesztéseket valósít meg Tatabányán az elkövetkező években.
A beruházással megvalósult létszámbővüléssel együtt a vállalat tatabányai érdekeltsége összesen több mint 700 embert foglalkoztat, ezzel globális szinten a BD egyik legnagyobb gyárává lépett elő.

A BD 2008 óta van jelen Magyarországon, az első, üvegfecskendőket gyártó üzemüket 2010 áprilisában adták át Tatabányán. A vállalat, a reagensek most induló gyártása mellett, gyógyszergyártó, valamint biotechnológiai cégek számára gyárt és exportál előretölthető fecskendőket.

Címkék: BD, Becton Dickinson

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya