Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Augusztus 15. 18:05, vasárnap | Külföld
Forrás: Kántor Yvette, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Ausztria néhány ország tekintetében könnyített a beutazási feltételeken

Ausztria néhány ország tekintetében könnyített a beutazási feltételeken

Ausztria vasárnaptól enyhített a koronavírus miatt elrendelt beutazási korlátozásokon a Nagy-Britanniából, Oroszországból, a Dél-Afrikai Köztársaságból, Indiából, Nepálból, Botswanából és Zambiából érkezők számára.

Ezek az országok lekerültek az úgynevezett vírusvariációs területek listájáról, és a beutazóknak nem kell karanténba vonulniuk, amennyiben teljes immunitással rendelkeznek.

Az egészségügyi minisztérium közleményében azzal indokolta ezeknek az országoknak a törlését a listáról, hogy időközben - ahogy Európa más országaiban - Ausztriában is a koronavírus delta variánsa dominál, tehát semmi nem indokolja, hogy ezeket az országokat továbbra is a piros listán tartsák. A beutazóknak a kétszeri oltást, illetve a gyógyult státuszt igazoló angol vagy német nyelvű papírral, vagy negatív koronavírusteszttel kell rendelkezniük, továbbá fennáll a regisztrációs és karanténkötelezettség is. Ez utóbbi alól csak a teljes immunitással rendelkezők élveznek kivételt.

A 18 éven aluli gyerekekre az őket kísérő felnőttekre érvényes előírások vonatkoznak.

Továbbra is a piros listán marad Brazília, Szváziföld, Lesotho, Malawi, Mozambik, Namíbia, Zimbabwe és Uruguay.

Vasárnaptól a Hollandiából érkezők is egyszerűbben, ugyanolyan feltételekkel léphetnek be az országba, mint Európa többi - járványügyi szempontból csekély kockázatúnak minősített - országának állampolgárai. Augusztus 3-a óta ugyanis a Hollandiából, Spanyolországból és Ciprusról érkezőknek a repülőtéren PCR-tesztet kellett csináltatniuk, amennyiben nem tudták igazolni a teljes immunitást. Spanyolország és Ciprus tekintetében azonban továbbra is érvényben maradt ez a megkötés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése