Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Április 10. 09:18, hétfő | Helyi

Az elmúlt években történt fejlesztésekről tartottak sajtótájékoztatót

Az elmúlt években történt fejlesztésekről tartottak sajtótájékoztatót

Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága sajtótájékoztatót tartott Tatabányán, a megyeházán az elmúlt években történt beruházásokról.

Dr. Kancz Csaba, az MLSZ megyei elnöke elmondta, megyénkben a lakosság két százaléka futballozik, az igazolt labdarúgók száma csaknem eléri a nyolcezer főt. - Az utánpótlás szempontjából kiemelten fontos, hogy az amatőr futballban minél többen részt tudjanak venni. Ezt erősítik az infrastrukturális fejlesztések is. Az elmúlt öt esztendőben huszonegy különböző műfüves játéktér épült, és további kilenc létesítését tervezzük év végéig. A tömegesítés terén egyébként jól állunk, a működő TAO rendszernek is köszönhetően. Mindegyik pályatípus fontos feladatot lát el akár az egyesületi sport, akár az utánpótlás-nevelés, vagy az amatőr sport területén. Terveink szerint a következő években a sportberuházások újabb sikeres fejlesztéseket eredményeznek majd a településeken - hangsúlyozta dr. Kancz Csaba.
Popovics György, a megyei MLSZ elnökségi tagja kiemelte, a megyei települések fejlesztése fontos, ennek megfelelően örömteli, hogy a pályák, öltözők jó állapotban vannak. Majd jövőbeli célként azt hangsúlyozta, hogy arra kell törekedniük, hogy a szurkolói létszám növekedjen, valamint szponzorokat is bevonjanak.
Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója elmondta, annak ellenére, hogy megyénk területileg a legkisebb, de gazdaságilag az egyik legerősebbnek mondható. A hetvenhat településből húsz helyen nincs futball, ami jó aránynak mondható. A terv a következő esztendőkben az, hogy ezt is lecsökkentsék, és minél több községben, faluban újra beinduljon e téren az élet. Az adott helyen azonban képzett szakemberekre, anyagi biztonságra, a település vezetőitől pedig támogatásra van szükség. Az igazgató hozzátette, lényeges pontnak tartja a női labdarúgás fejlesztését, a futsal erősítését, a strandlabdarúgás elindítását, a játékvezetők létszámának növelését, valamint az edzők, sportvezetők képzését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya