Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 17. 09:00, hétfő | Helyi

Az esztergomi Család és KarrierPONT-ba látogatott Novák Katalin

Az esztergomi Család és KarrierPONT-ba látogatott Novák Katalin

A kormány 14 milliárd forint fejlesztési forrásból 71 Család és KarrierPONT-ot hoz létre, megyénként 3-4 ilyen létesítmény nyílt, vagy nyílik meg az elkövetkezendő hónapokban

-mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Esztergomban, a helyi szervezet tevékenységét bemutató rendezvényen, a kereskedelmi és iparkamara esztergomi székházában.
Novák Katalin hozzátette, bár Magyarországon ma csúcson van a foglalkoztatottság, azonban nemzetközi összehasonlításban is alacsony a rugalmas munkaidőben dolgozó nők aránya.
A család- és karrierpontok feladata, hogy megtalálják a helyben, rugalmas formában ellátható munkaköröket és azokat a nőket, akik ezeket a munkalehetőségeket keresik. Mindegyik helyszín gyermekbarát és internet hozzáféréssel rendelkezik - ismertette az államtitkár.
Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, Komárom-Esztergom megyében a program megvalósítására 200 millió forintot nyert a kormányhivatal, az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány és a megyei kereskedelmi- és iparkamara konzorciuma.
A kamara igyekszik erősíteni társadalmi szerepvállalását, hogy ne csupán a gazdaság területével foglalkozzék, de a családoknak nyújtott szolgáltatásokon keresztül fenntarthatóvá is tegye a társadalmi jólétet célzó növekedést" - fogalmazott Szerencsés László, a kamara elnöke.
A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Család és KarrierPONT számára helyiséget és informatikai hátteret biztosít, felmérést készít az elérhető támogató szolgáltatásokról, OKJ-s képzéseket szervez, valamint fejlesztő képzéseket biztosít több száz ember számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya