Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 30. 09:18, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Az év első közgyűlése

Az év első közgyűlése

Nagyon nyugodt hangnemben tárgyaltak a tatabányai képviselők az év első közgyűlésén, ahol többek közt a költségvetésről is beszéltek első körben.

Az év első képviselő-testületi ülésén az első tizennégy napirendi pontban összesen egy ellenszavazat született. A közgyűlés egyhangúlag szavazta meg többek között a 2012. évi költségvetési rendeletről szóló előterjesztést, a Nyugat-Gerecse városi közigazgatási területre eső részére változtatási tilalom elrendelését, a városközpontban kiépített kamerarendszer üzemeltetését és a Tatabányai Rendőrkapitányság számára nyújtott támogatást.

A költségvetési rendeletet első fordulóban tárgyalta a testület. Az előterjesztő Schmidt Csaba polgármester elmondta, a költségvetésben is tükröződik, hogy a városban jelenleg két nagy beruházás zajlik. Egyik a most induló Vértes Agórája projekt, a másik a városközpont megújítása. Mindkettő 80 százalék körüli támogatási intenzitású. Ilyen külső forrásokat bevonó beruházásokra folyamatosan törekszik a város, jelenleg is több pályázat elbírálása zajlik. Schmidt Csaba kiemelte, a város továbbra is takarékos gazdálkodásra kell törekedjen, a tavalyi évhez hasonlóan magas színvonalú szolgáltatások mellett. Idén új eleme lesz a költségvetésnek körzetenkénti elkülönített fejlesztési díj, amelyből az egyes városrészekben magánszemélyektől befolyt kommunális adó mellé tesz hozzá ugyanannyit az önkormányzat. Idén ez az elkülönített összeg becsléseken alapul majd, jövőre már pontos adatok segítenek a meghatározásában. A Gerecse Tatabánya közigazgatási területére eső részére elrendelt változtatási tilalomra azért vált szükségessé, mert egy új rendelet nyomán az országban az autópályák közelében nem lehet lakó- és üdülőövezet. Szőlőhegy üdülőövezet, de mint olyan, évek óta kialakult városrész. Egyes házai már az M1-es autópálya építése előtt is mai helyükön álltak. Bár az is igaz, hogy vannak itt engedély nélkül épített házak is. Bereznai Csaba, a városrész képviselője hozzászólásában arról számolt be, a szőlőhegyi lakók a lakossági fórumokon megerősítették abban, meg kell próbálni az országos építésügyi hatóságnál elérni egyfajta engedményt erre a területre, mely mindig is Tatabánya hétvégi házas területeként élt a helyiek tudatában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek