Városlista
2019. február 15, péntek - Kolos

Hírek

2019. Február 08. 09:33, péntek | Helyi

Az innovációról szervezett fórumot a kamara

Az innovációról szervezett fórumot a kamara

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében szerdán Tatabányán, az Edutus Egyetemen az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal munkatársai tartottak előadásokat Magyarország újjászerveződő innovációs stratégiájáról, majd a részvevők véleményét kérték ki a megújuló pályázati rendszerrel kapcsolatos igényekről.

Az innovációért felelős helyettes államtitkár mellett dolgozó stratégiai főtanácsadó, Hegyi Csilla elmondta, az országban 25 helyszínen zajlik hasonló rendezvény, melyen tájékoztatást nyújtanak az érintettek számára a megújuló innovációs rendszerről.

A fórum célja a szemléletformálás, innovációra való hajlandóság növelése. Az eseményre meghívták a térség meghatározó innovációs szereplőit és intézményvezetőit, így lehetőség nyílik a helyi és megyei szakmai tapasztalatok, innovációs igények közös feltérképezésére, valamint a tervezett támogatási lehetőségekről tartott konzultációra.

Fontos szerepet szánnak a kis- és középvállalkozások támogatásának, így a minisztérium az országjáró fórumokon összegyűjtött igényekre, tapasztalatokra alapozva kívánja elkészíteni a következő időszakra vonatkozó innovációs pályázati felhívásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 15. 10:31, péntek | Helyi

Új helyre költözik a gyermek és felnőtt orvosi ügyelet

Február 15-től a Béla Király körtérről a Győri út 24. szám alá költözik át a gyermek és felnőtt orvosi ügyelet.

2019. Február 14. 08:28, csütörtök | Helyi

Rendőrségi felhívás!

Eltűnés miatt keressük Fecskó Sándort

2019. Február 14. 00:00, csütörtök | Helyi

A Valentin nap története

A Bálint-nap, vagy Valentin-nap a szerelmesek napja, ám eredete rendkívül bizonytalan, akárcsak azon keresztény ünnepek sokasága, amelyek valamilyen római kori rítushoz kapcsolódnak

2019. Február 13. 14:35, szerda | Helyi

ÁTADÁSRA KERÜLT AZ ÚJ ORVOSI RENDELŐ ÚJVÁROS SZÍVÉBEN

Új, több mint 300 négyzetméteres orvosi rendelő került átadásra Újvárosban, a Záray Márta-pihenőpark mellett, a Köztársaság útja 30-32. előtti területen.