Városlista
2019. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2019. Február 08. 09:33, péntek | Helyi

Az innovációról szervezett fórumot a kamara

Az innovációról szervezett fórumot a kamara

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében szerdán Tatabányán, az Edutus Egyetemen az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal munkatársai tartottak előadásokat Magyarország újjászerveződő innovációs stratégiájáról, majd a részvevők véleményét kérték ki a megújuló pályázati rendszerrel kapcsolatos igényekről.

Az innovációért felelős helyettes államtitkár mellett dolgozó stratégiai főtanácsadó, Hegyi Csilla elmondta, az országban 25 helyszínen zajlik hasonló rendezvény, melyen tájékoztatást nyújtanak az érintettek számára a megújuló innovációs rendszerről.

A fórum célja a szemléletformálás, innovációra való hajlandóság növelése. Az eseményre meghívták a térség meghatározó innovációs szereplőit és intézményvezetőit, így lehetőség nyílik a helyi és megyei szakmai tapasztalatok, innovációs igények közös feltérképezésére, valamint a tervezett támogatási lehetőségekről tartott konzultációra.

Fontos szerepet szánnak a kis- és középvállalkozások támogatásának, így a minisztérium az országjáró fórumokon összegyűjtött igényekre, tapasztalatokra alapozva kívánja elkészíteni a következő időszakra vonatkozó innovációs pályázati felhívásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 22. 00:00, hétfő | Helyi

Húsvét jelképei

A húsvéti jelképek lehetnek természeti és vallási jellegűek, de a természetiek vallási értelmezést is kaptak, illetve bizonyos értelemben beépültek a vallási ünnepek világába.

2019. Április 22. 00:00, hétfő | Helyi

Húsvét hétfő-öntöző hétfő

Szabad-e locsolni?

2019. Április 21. 00:00, vasárnap | Helyi

Mit ünneplünk húsvétkor?

2019. Április 21. 00:00, vasárnap | Helyi

Húsvéti szokások más országokban

Más ország – más hagyomány, de egy mindegyikben közös: a Húsvét valamilyen tisztelete és ünnepe.