Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. December 19. 08:41, hétfő | Helyi sport

Az OSE mottója: neveljünk kosarasokat!

Az OSE mottója: neveljünk kosarasokat!

A december az élet szinte minden területén a mérlegvonás ideje. Ki-ki számot vet az év közbeni eredményekkel, sikerekkel, s kudarcokkal is.

Az Oroszlányi Sport Egyesület kosárlabda szakosztálya is ezt tette szombat este évzáró bankett keretében, s túlzás nélkül állítható, hogy a mérleg igen határozottan a sikerek felé billent.
Talán azért is, mert – mint Beck Ferenc elnök elmondta – nekik már évek óta mottójuk a jelmondat, melyet idén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is a zászlajára tűzött: neveljünk kosarasokat!
Az OSE felnőtt csapata jelenleg az NB II. Nyugat-magyarországi régiójában szerepel és szinte az egész Dunántúlt beutazva játssza mérkőzéseit Dombóvártól, Marcalin, Nagykanizsán, Pápán át Zalaegerszegig, ugyanakkor picit fájó szívvel konstatálva, hogy zömmel a középmezőnyben tanyázik.
Egyébként jelenleg egyfajta korszakváltást élnek át az oroszlányi kosarasok, mivel a kiöregedő felnőtt játékosok miatt a „nagyok” szerényebben szerepelnek, az utánpótlás csapatok azonban szerencsére szépen szállítják az eredményeket. Az idei esztendőben az OSE négy korosztályos csapattal is dicsekedhet, s nem csupán Oroszlányból, de a környező településekről is érkeznek az ifjú kosarasok. A junior (U18) együttes mellett a serdülő, gyermek és a kenguru csapatok tagjaiként közel 100 gyermek kosárlabdázik versenyszerűen az OSE Lions színeiben a Pest megyei Bajnokságban, s nem is akármilyen eredménnyel: valamennyi korosztály a dobogón, vagy annak közelében pattogtatja a labdát.
Mindezek mellett további bizakodásra ad okot, hogy az így felnevelt generációkból többen valóban komoly elhivatottsággal kötődnek a sporthoz, így ők később sikerrel épülnek be a felnőtt csapatba. De nem szabad megfeledkezni a város általános iskoláiról sem, amelyekben az OSE-hoz kötődő, jelentős kosárlabda múlttal rendelkező edzők foglalkoznak a gyermekekkel, mégpedig igen hatékonyan, hiszen összesen majdnem 150 gyerek kosárlabdázik az elsősöktől a nyolcadikosokig. Ennek köszönhető, hogy az oroszlányi általános iskolák ismét bekapcsolódtak a megyei kosárlabda diákolimpia küzdelmeibe.
Az évzáró banketten az elnöktől azt is megtudtuk, hogy a kosarasok már a város középiskolájára, s több mint ezer diákjára is „kivetették a hálójukat”. Az OSE szakmai és az iskola vezetésének teljes körű pedagógiai támogatásával komoly terveket szőnek egy emeltszintű, testnevelés-kosárlabda tagozatos osztály beindításáról jövő szeptemberben, mellyel már nem csak a városból és vonzáskörzetéből, de a megye egészéből szeretnék odacsalogatni a tanulni és kosárlabdázni szerető középiskolás diákokat. A terv megvalósítása, a kadet és junior képzés még hangsúlyosabbá tétele azért is különösen fontos az OSE számára, mivel a felnőtt csapat közvetlen pótlását szeretnék biztosítani az így kinevelt fiataloktól, hiszen az évek alatt egyre komolyabbá váló utánpótlás bázis szolgálhatja a felsőbb osztályba igyekvő felnőtt csapat alapjait.
Merthogy a tervekben természetesen előrelépés is szerepel. A felnőtt együttest 3-4 éven belül az első osztályt jelentő NB1/B-ben szeretné látni a vezetés, mégpedig úgy, hogy közben ne szembesüljenek a jelenlegi csapatok legnagyobb gondjával, a saját nevelésű korosztályos játékosok hiányával.
A sportcsarnok megkezdett rekonstrukciós munkálatait is szeretnék befejezni, ezek között szerepel a felső szinten lévő öltözők, játékvezetői szoba bővítése, a tető szigetelése, a távhő- és vizes blokk, valamint burkolatainak felújítása, valamint a csarnok árnyékolásának és szellőztetésének megoldási lehetőségeit is keresik, hiszen az valamennyi igénybevevő sportág hasznát szolgálná.
Annak ellenére, hogy az 1959-ben alakult oroszlányi kosárlabda szakosztálynak az aranyidők mellett jutott nehéz időszakokból is, Beck Ferenc úgy véli, hogy az OSE-OBSK több évtizedes múltjához méltóan Oroszlányban hosszútávon tervezhető, s támogatással még tovább fejleszthető a kosárlabda. Az elnök az évzáró banketten arra is ígéretet tett, hogy a csapatok jövőre is mindent megtesznek a győzelemért, meghálálva a lelkes, több száz fős szurkolótáboruk kitartó buzdítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: