Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 28. 10:55, hétfő | Helyi sport
Forrás: carbonexkc.com

Az utolsó percekben fordított az EHF – Kupa győztes

Az utolsó percekben fordított az EHF – Kupa győztes

Tatabánya Carbonex KC – Frisch Auf Göppingen 26 - 28 (13 – 11)
EHF – Kupa mérkőzés

Tatabánya Carbonex KC: Szente, Bartucz – Pásztor 5, Diaz 3, Iváncsik 1, Bodó 2, Harsányi 4, Szabó T., Kocsis 1, Kanyó 2, Rédei 4, Lele 2, Pordán 2, Takács, Dénes
Edző: Debre Viktor

Frisch Auf Göppingen: Tahirovic, Oprea 6, Thiede 7, Schöne 3, Spath 5, Mirvaljevic 4, Lobedank, Markez, Anusic, Haasz 1, Rnic 1, Rutschmann, Schubert, Horak 1
Edző: Vujinovic Nedeljko

Telt ház előtt, fantasztikus hangulatban kezdődött vasárnap este a Tatabánya Carbonex KC – Frisch Auf Göppingen, EHF – Kupa mérkőzés a Földi Imre Spotcsarnokban.
A legfanatikusabb szurkolók győzelmet vártak a tatabányai fiúktól, ám a legtöbben próbáltak a realitás talaján maradni, ők egy jó meccset szerettek volna látni. Ez utóbbit meg is kapták. A győzelem sajnos nagyjából három percen múlott.
Az első percekben ugyan a németek szereztek vezetést, ám szépen lassan a Carbonexes fiúk játéka is kezdett összeállni. A 10. percben 2 – 5 vol az állás, ám a tizenharmadikban már 5 – 5 – öt mutatott az eredményjelző.
A vezetést elsősorban – talán - Szente Gábor bravúrjainak köszönhetően vehette át a Carbonex. A 19. percben 7 – 5 volt az állás. Innentől aztán még inkább erőre kapott a hazai csapat. A szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak a Sportcsarnokba. A 29. percben már négy gól volt közte, amiből a félidő végére kettő maradt. 13 – 11 – el mentek öltözőbe a csapatok.
A második játékrész nagyon jól folytatódott. A hetedik percben ismét négy gól volt a különbség a tatabányai fiúk javára. Sőt, a 12. percre sikerült ezt öt gólra „feltornázni.” Innentől aztán – sajnos – lassan elkezdett fogyni a különbség. Debre Viktor együttese sokáig 2 – 3 gólon tudta tartani ellenfelét, de a vége előtt nem sokkal legyőzte a fáradtság a Carbonexes fiúkat. A 27. percben egyenlítettek a németek, majd két góllal meg is nyerték a találkozót.
A vereség ellenére a tatabányai fiúknak járt a taps a mérkőzés végén, hiszen nagyon jó mérkőzést játszottak a tavalyi EHF – Kupa győztessel.
Debre Viktor: - Úgy gondoltam, hogy talán lesz annyi erőnk, hogy kihúzzuk a végéig. Igaz várható volt, hogy fel fognak bennünket őrölni. Fizikumban egy sokkal erősebb csapat volt. Ott voltunk, sokáig. A végére teljesen elfáradtunk fizikálisan és fejben is. Nem tudtunk újítani és semmiféle bravúrt hozzátenni, sajnos.
A Tatabánya Carbonex KC november 30 – án, szerdán a Balatonfüredi KC együttesét fogadja bajnoki mérkőzésen. A találkozó 18 órakor kezdődik a Földi Imre Sportcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.