Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. December 05. 15:05, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Bánhidáért Emlékérmek

Bánhidáért Emlékérmek

A Szent Borbála Napok ünnepi eseményeinek részeként Bánhidán a Puskin Művelődési Házban adták át az arra érdemeseknek a Bánhidáért Emlékérmet, majd a Bányász Fúvószenekar hangversenye zárta a rendezvényt.

Az idei kitüntetettek, Buzál Józsefné kirendeltségvezető és Sipos Imre faszobrász, ők vehették a Szunyogh László szobrászművész által készített plaketteket.
Az elismerést a Bánhida Baráti Kör Egyesület és a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Kisebbségi Önkormányzat alapította. A díjakat Keveházi István a Tatabánya-Bánhidai Szlovák Kisebbségi Önkormányzat elnöke és Ablonczy Dánielné bánhidai önkormányzati képviselő adták át. Ünnepi köszöntőjében Ablonczy Dánielné, civilben a Bánhida Baráti kör Egyesület elnöke elmondta: a díjazottak kiemelkedő tevékenységükkel a városrészben élők számára példaképek is lehetnek. Egyebek mellett hozzátette: Bánhidai olyan otthon az itt élő emberek számára, ahol szeretnek élni. Sipos Imre Szentendrén született, de a nagy 'széncsaták" idején már Tatabányán élt, aknász lett, közreműködött több bánya megnyitásában. Bányászként tanulta meg tisztelni a fát, hobbiként kezdett a fafaragással foglalkozni. A Cs. Kiss Ernő által vezetett szakkörben kezdett el faragni, több köztéri alkotása is van Tatabányán. Buzál Józsefné munkáscsaládban született, a városi tanácsnál, majd a polgármesteri hivatalban dolgozott, 1980-tól 2005-ig a bánhidai kirendeltségen végezte munkáját. Ebben nagy szerepet kapott az emberekkel való törődés, mindig igyekezett a hozzáfordulókon segíteni. Ma is részt vállal Bánhida társadalmi életében és aktív szereplője a városrész közösségi életének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya