Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Március 08. 13:55, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Bányászként élt Falvai néni

Bányászként élt Falvai néni

A közeli bakonyi faluban, Láziban született 90 évvel ezelőtt Katalin néni, Falvai Jánosné, akit születésnapján Schmidt Csaba polgármester köszöntött.

A városvezető meglepődött a szépkorú fiatalságán és erőnlétét, hiszen szerinte akár 20 évet is letagadhat a jó kedélyű néni, aki korán elvesztette férjét, így egyedül nevelte gyermekeit.
Kati néni ’43-ban került Tatabányára, és az akkori Partizán-telepen, a város Síkvölgy felé eső részen élt. 32 évig, egészen 1975-ig, többek között a bányánál is dolgozott nyolc évig, ahol nehéz férfiaknak való munkát, csillét pakolt. Munkáját számos érdemmel, emléklappal, szolgálati kitüntetésekkel is elismerték, melyről büszkén számolt be a városvezetőnek. A szekrény mélye alól előkerült még Kati néni bányász felvételi igazolványa és munkakönyve, illetve az elismeréseket tartalmazó néhány újságcikk is. Eddigi élete során ugyan több műtéten túlesett már, mégis jó egészségnek örvend, születésnapjára üdvözlőkártyát is készítetett, melyet szeretteinek juttat el, és az évfordulót közösen is megünneplik majd. Kati néni 17 dédunokával büszkélkedhet, akik az ország különböző városaiban élnek. A szépkorú testvérei közül legidősebb, 93 éves bátyja is jó egészségnek örvend. A születésnapos a mai napig szívesen eljár a városban, ahol hatvan éve szívesen él.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya