Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Március 07. 15:37, szerda | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Bécsben jártak a Kodályosok

Bécsben jártak a Kodályosok

Ismét nemzetközi kézilabdatornán szerepeltek a Kodály Zoltán Általános Iskola hatodik és nyolcadik osztályos fiú csapatai.

A „Négy város tornája” elnevezésű viadal záró fordulóját rendezték meg ezúttal Bécsben, ahol a helyi West Wien, a cseh Zubri, valamint a szlovákiai Povazská Bystrica fiataljai voltak a tatabányai fiúk ellenfelei.
Az idősebb korosztálynál rendkívül nehéz helyzetben volt Horváth Árpád edző, hiszen mindössze négy nyolcadikos játékos tudott elutazni a csapattal a sérülések,illetve betegség miatt. A csapat további tagjait hetedikes, illetve hatodik osztályos diákokból válogatta ki. Így a tisztes helytállás lehetett csak a cél, hiszen ebben a korban még nagyon sokat jelent egy-két év is. A házigazda bécsi csapat szinte átgázolt a fiúkon, (29:14) a Zubri ellen nagyot küzdöttek a srácok és sikerült egy góllal legyőzni a cseheket. A szlovák csapat ellen már elfáradtak a tatabányai fiúk, így öt gólos vereség lett a vége. Az összesítésben így is a torna harmadik helyén végeztek. A kisebbeknél sem volt teljes a csapat, de ők így is jó játékerőt képviseltek, a West Wien gárdája felett a kezdeti bizonytalanság után hat gólos győzelmet arattak, majd a Zubri elleni összecsapáson 4 góllal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. A Povazská elleni találkozón már könnyed győzelmet arattak és így a dobogó legfelső fokára állhattak.

Eredmények:
6.osztály: Kodály-West Wien 22:16, Kodály-Zubri 15:11, Kodály-Povazská Bystrica 21:10
A csapat tagjai: Antal Zoltán, Balogh Marcell, Bodnár Krisztián, Cutura Dárió, Cserhalmi Antal, Előd Barnabás, Fantoly Márkusz, Gulyás Gergő, Pongrácz Patrik, Szőllősi Bence, Tóbiás Olivér

8.osztály: Kodály-West Wien 14:29, Kodály-Zubri 29:28, Kodály- Povazská Bystrica 18:23
A csapat tagjai: Bagi Gergő, Bodnár Krisztián, Csapó Levente, Eichkern Levente, Előd Barnabás, Fantoly Márkusz, Gulyás Gergő, Huber Dániel, Lovasi Zoltán, Magyar Norbert, Sörös Levente, Szalados Máté

Mindkét csapat felkészítője: Horváth Árpád testnevelő-edző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.