Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Április 02. 14:38, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Big Band a Jászaiban

Big Band a Jászaiban

A XIII. Tatabányai Tavaszi Művészeti Fesztivál legkiemelkedőbbnek mondható Rendezvénye, az aaleni Big-Band és a Tatabánya Big-Band közös fellépése volt a Jászai Mari Színház, Népházban.

A vendégművész Falusi Mariann volt, aki énekhangjával megmutatta, jazz világában is megállja a helyét.A zenekar karnagya a kiváló jazz-muzsikus Elek István volt. A rendezvényen Schmidt Csaba polgármester is részt vett feleségével.A műsor első részében Tatabánya egyik testvérvárosa, Aalen zeneiskolájának nagyzenekara lépett fel, Robert Wahl vezetésével. A vendégeket Ludányi Tamás köszöntötte, majd a Tatabánya Big Band vezetője elmondta, hogy 15 éve az aaleniek adták az ötletet, hogy Tatabányán is legyen big band. . Az aaleniek játéka precíz és fegyelmezett volt, és kellően harsány, ahogy egy big bandhez illik. Egyórás műsorukban hallhattunk tőlük filmzenét és popzenét egyaránt, és néhány kiváló szólót, főleg Lukas Wahl trombonostól. A profi zenészekből és zeneakadémia hallgatókból álló Tatabányai Big Band-et az idén is Elek István vezényletével.

Ez este folyamán bebizonyították, hogy egy big band nemcsak harsány és hangos, de halk és lírai is tud lenni.Falusi Mariann elsőízben három zeneszámban szerepelt vendégművészként, majd visszatért a színpadra és Elek Istvánnal ők vitték a showt, közös táncukkal és olyan slágerekkel, mint a „'S Wonderful”, a „Summertime” és a „New York, New York” . A ráadásban már a közönség is énekelt, miközben Elek Pista bemutatta a zenekar többi tagját: Pozsár Béla – zongora; Fatuska Benjámin – gitár; Laskay Péter – dob; Papp István – bőgő; Puskás Csaba, Juhász Csaba, Belső Máté, Könyves Norbert – trombita; Schreck Ferenc, Papp Mátyás, Mike Krisztián, Molnár Lajos – pozan; id. Ludányi Tamás, ifj. Ludányi Tamás, Laskay Dániel, Laskay Zsolt, Kerti István, Kiss András – szaxofonok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya