Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 09. 09:42, péntek | Helyi
Forrás: Salamon Gy.

Bokrétaünnepség a BECOM-nál

Bokrétaünnepség a BECOM-nál

Bokrétaünnepségéhez érkezett el csütörtökön a BECOM Electronics Hungary Kft., amely új csarnoka megépítéséhez 144 millió forintos uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében.

A Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő társaság beruházása május 12-én indult az ünnepélyes alapkőletétellel, s a tervek szerint novemberre be is fejeződik.

Ez év májusában helyezte el ünnepélyes keretek között a BECOM Electronics Hungary Kft. annak az új, 2 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnokának alapkövét, melynek megépítéséhez 144 millió forintos támogatást nyert el.
Az összességében nettó 480 millió forint értékű beruházás csütörtökön újabb ünnepi mozzanatához, a bokrétaünnepséghez érkezett el, melyet Dr. Kancz Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere, Beke László Környe Község polgármestere, s Janics Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának tűzoltóparancsnoka is megtisztelt jelenlétével.
Az új gyártócsarnokkal a cég a 2006-ban átadott, 1 500 m2 alapterületű csarnokát bővíti tovább, s ezzel a jelenleg 80 főt foglalkoztató társaság további 20 embernek teremt munkahelyet. Az új épületben 1000 m2 gyártórészt, 774 m2 alapanyag- és késztermék tárolására alkalmas raktárszekciót, valamint 251 m2 egyéb kiszolgáló helyiséget alakítanak ki, továbbá gondoskodnak a jelenlegi üzem hő- és füstmentesítéséről.
A csütörtöki bokrétaünnepségen Johann Bock, a BECOM Electronics Hungary Kft. tulajdonos-ügyvezetője kiemelte: négy hónappal az alapkőletétel után máris egy újabb ünnepi mozzanatra, egy újabb lépésre került sor a vállalat fejlődése útján, amelynek folytatása több szempontból is nyereséget hordoz magában. Az alkalmazottak egy helyen végezhetik majd munkájukat, a logisztikai tevékenység is egy helyen koncentrálódhat, s egyáltalán nem utolsó sorban nő a gyártókapacitásuk, mellyel kielégíthetik a tartós kereslet igényeit – mondta el a tulajdonos-ügyvezető, aki a kivitelezés valamennyi résztvevője számára köszönetét fejezte ki.
Az osztrák székhelyű BECOM Electronics GmbH tulajdonában lévő társaság az utóbbi években vezető magyar elektronikai szolgáltató vállalattá fejlődött. A BECOM – a többi között – digitális elektromos mérőórákat, kijelzőket, LED világítási és kórházi kommunikációs rendszereket, mikrofonokat, fényszóró alkatrészeket gyárt olyan nagyhírű vállalatok részére, mint például a Panasonic, a Siemens Csoport, a GE-Medical.
A társaság értékesítésének nettó árbevétele az elmúlt 3 üzleti év során folyamatosan emelkedett, 2009-ben meghaladta az egymilliárd forintot, s az aktuális gazdasági évben közel 7 millió euróval a vállalat történetének legnagyobb bevételét éri el.
A cég jövőben az autóipari beszállításhoz szükséges tanúsítványokat is meg kívánja szerezni, s a magyar leányvállalatot önálló cégként vezetni be a piacra.
A tervek szerint novemberben lezáruló beruházás megvalósulását követően a cég mintegy 820 millió forint értékű technológiai korszerűsítést is végrehajt, mellyel jelentősen növelheti a kibocsátási volument, s amelytől versenypiaci pozíciójának továbberősödését várja. A stratégiai célok között a következő három gazdasági évre legalább 5 százalékos évi árbevétel-növekedés szerepel.

Fotón balról jobbra:

Dr. Kancz Csaba alpolgármester, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

Johann Bock tulajdonos-ügyvezető, Becom Electronics Hungary Kft.

Beke László polgármester, Környe Község Önkormányzata


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya