Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Október 08. 10:08, hétfő | Helyi
Forrás: tatabánya

BURSA Hungarica már lehet pályázni!

BURSA Hungarica már lehet pályázni!

2018. november 6-ig lehet jelentkezni a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra.

A közgyűlés döntése alapján Tatabánya az esélyegyenlőség érdekében 2019-ben is támogatja felsőfokú tanulmányaikat megkezdő vagy azokat folytató, hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalokat.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj rendszerhez első alkalommal 2000-ben csatlakozott a város. A nehéz szociális helyzetben lévő egyetemisták, főiskolások két kategóriában pályázhatnak a támogatásra.

Az „A” típusú pályázatra azok a tatabányai állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

A „B” típusú pályázatra azok a tatabányai állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik a 2018/2019. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások vagy felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek, és a 2019/2020. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

A részletes pályázati kiírások itt olvashatók:

„A” típusú pályázat

„B” típusú pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya