Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Október 17. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Campus Hungary: ismét lehet pályázni a világ összes országába

Campus Hungary: ismét lehet pályázni a világ összes országába

A Balassi Intézet hetedik alkalommal hirdette meg a Campus Hungary Program ösztöndíjait, melyekre a magyarországi konvergencia régiók felsőoktatási intézményeinek hallgatói és munkatársai pályázhatnak 2014. október 27-ig. Az eddigi kiírásoknak köszönhetően több mint 8000-en nyertek el Campus Hungary ösztöndíjat és folytathattak résztanulmányokat a világ öt kontinensén.

A magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói féléves részképzésre, szakmai gyakorlatra, valamint rövid és csoportos tanulmányútra, a felsőoktatási munkatársak pedig rövid és hosszú tanulmányútra pályázhatnak. A pályázatokat október 27-éig lehet benyújtani.

A pályázott ország megélhetési rátáitól függően a kint eltölteni kívánt időtartam figyelembevételével a nyertes munkatárs havi 263.500 – 368.900 forint ösztöndíjban részesül.

Hosszú tanulmányút esetén lehetőség van regisztrációs/adminisztrációs díjra is pályázni, melynek teljes összegét a fogadólevélen kell igazolni. A regisztrációs/adminisztrációs díj összegének elfogadásáról egyéni elbírálás alapján dönt a Campus Hungary Ösztöndíj Bizottság.

A pályázatok elbírálása a tanulmányi átlag, a tudományos tevékenység és a benyújtott munkaterv alapján történik. Előnyt élveznek azok, akiknek pályázott tevékenysége kreditelismeréssel jár, OTDK 1-3. helyezettek, valamint műszaki és természettudományi területen tanulnak.

A pályázati kiírás és további tudnivalókide kattintvaérhetők el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk