Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 16. 05:00, vasárnap | Sport
Forrás: ujasz.hu

Cseh Laci:Nagy árat fizetettem a Phelps-fóbiáért

Cseh Laci:Nagy árat fizetettem a Phelps-fóbiáért

Egy hónappal az olimpia után értékelt.

A Londonban bravúros bronzérmet szerző úszó, Cseh László csak magát hibáztatja a 400 vegyesért, ahol nem került döntőbe, és úgy véli, felkészülése rendben volt, azon nem kell változtatni. A hiba ott, a medencében történt.

– Talán egy hónap is eltelt az olimpia után, amikor Turi Györggyel, a mesteremmel sort kerítettünk egy jó hosszú ideig érlelt találkozóra, ahol aztán mind a ketten kibeszéltünk magunkból mindent, ami a szívünket nyomta. Ezt megelőzően nagyon sokat foglalkoztam magamban a Londonban történtekkel, de azzal is, ami az olimpia előtt történt. Az a véleményem, hogy a felkészülésem teljesen rendben volt, semmit sem szúrtam el, így a módszereken sem kell alapvetően változtatni. A mesteremtől a korábbinál nagyobb szabadságot kértem és kaptam, és ezért számolnom kellett azzal, hogy ha valami nem sikerül, akkor csak magamat hibáztathatom. Ezt a kezdő módjára elszúrt 400 méteres vegyes előfutam után meg is tettem – mondta Cseh László, aki semmi másra nem tudta és nem is akarja visszavezetni a londoni bakiját, mint egy helyrehozhatatlan taktikai hibára.
– Túlságosan sokat foglalkoztam táv közben a taktikázással, aminek aztán az áldozata lettem. Ami történt, azért nagy árat fizettem. Csak a tempóval kellett volna törődnöm, és nem azzal, hogy mit tesz mellettem Michael Phelps, lassít vagy gyorsít. Inkább kellett volna kihoznom magamból a lehető legtöbbet, és nem arra gondolni, hogy „kiúszhatom” magamat, és aztán nem tudok feltöltődni a döntőre. Az a legnagyobb baj, hogy ezt a leckét az olimpián, a lehető legrosszabbkor kaptam…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.