Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 29. 10:06, péntek | Helyi

Csimpánz és tapírbébi született a győri állatkertben - Videó

Csimpánz és tapírbébi született a győri állatkertben - Videó

Tatabányáról és a környékről sokan látogatják a szomszéd megye állatkertjét. Számukra kitűnő program lehet, hogy meglátogassák a győri állatkert új lakóit.

Nem nehéz megjósolni, hogy két új sztárral bővült a győri Xantus János állatkert. Pisztácia a tapírbébi és Malipo a csimpánz kölyök. Mindkét jövevény kitűnő egészségnek örvend és már láthatják is őket az állatkert látogatói.

Még félénken, szorosan az anyjához simul Malipo a győri állatkert nyolc hetes csimpánza, ám mint azt gondozói mondják, élénken figyeli a környezetét. A majom bébi június 8.-án látta meg a napvilágot, és anyjával, a 35 éves Larával együtt kitűnő egészségnek örvend. Külön öröm, hogy a kilenc éve Győrben élő Larának, ő az első gyereke.

Tapírokból eddig sem volt hiány az állatkertben, ám a most született tapírbébi végre lány lett. Gondozói Pisztáciának nevezték el. Annak ellenére, hogy alig múlt 2 hetes, a súlya már meghaladja a 10 kilót. Amikor először kiengedték a külső kifutóba még meg volt illetődve, ám másnap már elsőként hagyta el a biztos odút, és jól megkergette a pampanyulakat.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya