Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. November 01. 02:00, kedd | Helyi

Csúcsforgalom a temetők környékén – a bűnözők is készülnek

Csúcsforgalom a temetők környékén – a bűnözők is készülnek

Halottak napjához közeledve egyre nagyobb a forgalom a temetők környékén.

Bár a Rendőrség már most megerősített szolgálattal vigyázza az emlékezni érkezőket, minden gépjárműnél nem lehetnek jelen a járőrök és a polgárőrök.
Márpedig a bűnözőknek egy perc is elegendő, hogy az ablakot betörve kiemeljék az autóban hagyott táskát vagy más értéket, és elmeneküljenek.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az állampolgárokat, hogy semmilyen értéket ne hagyjanak az autóban jól látható helyen. Az sem megoldás, ha a táskákat egy kabáttal, vagy takaróval takarják le, az ugyanis szintén árulkodó jel lehet a gyakorlott tolvajoknak, így azokat tegyék a csomagtartóba, de a legjobb és legbiztonságosabb megoldás, ha magukkal viszik.

A gyalogosokra is fokozottan kell figyelni a temetők környékén. Sokan érkeznek tömegközlekedési eszközökkel, vagy gyalogosan. A járdák zsúfolásig teltek, így sokan az út mentén haladva jutnak el a bejárati kapukig. Az úton való áthaladásnál sem tartja be mindenki a KRESZ előírásait. Sokan nem sétálnak el a gyalogátkelőhelyig, a leparkolt gépjárműtől az úton szabálytalanul átkelve jutnak át az út másik felére, veszélyeztetve ezzel maguk és mások biztonságát.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedés szabályainak megtartására figyelmezteti az állampolgárokat. A gépjárművezetők a szokottnál is legyenek körültekintőbbek, készüljenek fel a fokozott gyalogosforgalomra és a korai sötétedésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya