Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. December 05. 14:20, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Déva Gála 2011

Déva Gála 2011

Idén már nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Jászai Mari Színház, Népházban a Déva Gála

Köszönet illeti a művészeket, hogy ilyen nemes cél érdekében ingyen vállalták a tatabányai fellépést – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármestere.
A Tatabánya Tánckultúrájáért Alapít-vány és a Bányásztánc Együttes idén is neves művészek részvételével rendezte meg a gálát. A nézőteret teljesen megtöltő közönség előtt színpadra lépett Vastagh Csaba, az X Faktor győztese, Berecz András Kossuth-díjas előadó-művész, Vásáry Tamás, Kossuth-díjas zongora-művész, Tunyogi Henriett balett művész, Kinizsi Ottó színművész, Évszakok kamarazenekar Vörös Gyula vezetésével, Bányász Táncegyüttes valamint a Cinege és a Pintyőke táncegyüttes.
Schmidt Csaba, a rendezvény fővédnöke II. János Pál pápától származó idézettel jellemezte annak a missziónak a lényegét, amelyet Böjte Csaba testvér indított útjára sok évvel ezelőtt. „Mi magunk is arra vagyunk hivatva, hogy odaadjuk életünket testvéreinkért, így valósítva meg teljesen igazságban létünk értelmét és rendeltetését.” Elmondta: a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyökerei Erdélyig nyúlnak vissza, közel húsz évvel ezelőtt ott fogadott be először Böjte testvér, nélkülöző, kallódó utcagyerekeket, hogy saját erejéből gondoskodjon róluk. Mára nem csak Erdélyben, de a Vajdaságban és itthon, Magyarországon is működik az általa létrehozott alapítvány, mely közel 2300 árva és félárva gyerekek számára biztosít nem csak lakhatást, de oktatást és erkölcsi nevelést is. „Minden gyermek üzenet az emberiség számára: Isten szeret bennünket. Gyermeket nevelni - Istennel való találkozás. Jézus azt mondta: aki egyetlent is befogad a legkisebbek közül, engem fogad be.” – idézte köszöntőjében Böjte Csaba gondolatát a polgármester.
A gálaműsoron jelenlévő Böjte Csaba testvér köszönetet mondott mindenkinek a támogatásért, és arra hívta fel a figyelmet, hogy ” A szeretet, a bizalom útját kell járni.”, mert csak ez teheti teljessé életünket. Saját, személyes történeteivel bizonyította, hogy „jó dolog jót tenni.” Emlékeztette a jelenlévőket: „Krisztus önmagát adta értünk, miért ne tudnánk mi ajándékot adni egymásnak.” Ez az ajándék pedig nem más, mint a figyelem, a törődés, a segítőkészség és a jóság.

További képek: ITT

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya