Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Június 28. 12:43, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Drift Matsuri – ahogy ők szeretik…

Drift Matsuri – ahogy ők szeretik…

Július 15-én és 16-án zajlik le nem csak Máriapócs, hanem Magyarország első EBISU DRIFT MATSURI-ja, melyen egyetlen szabály lesz csak, még pedig az, hogy nincs szabály.

Ezen a versenyen mindenki úgy driftel majd a Rabócsiring hívogató aszfaltcsíkján, ahogy csak kedve tartja. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen előtte még vár egy komoly megmérettetés a magyar pilótákra.

A Drift Matsuri előtt egy héttel ugyanis felkerekedik a magyar drift mezőny krémje, hogy a 2017. július 7-én és 8-án megrendezésre kerülő lengyel profi driftbajnokság következő, keilcei fordulóján megráncigálja a lengyel versenyzők bajuszát, ahol a bajnok évek óta az a Pawel Trela, akihez fogható drift pilóta nagyon kevés van. A helyszín teljesen új lesz a magyar drift mezőnynek, de ez reméljük nem lesz akadály fiainknak, hogy odaérjenek a dobogóra. Igaz jó néhány magyar drift ikon szögre akasztotta az utóbbi években a sisakot, de itt vannak az új reménységek, mint Ámon Olivér vagy Molnár András, akik sok-sok borsot törhetnek a lengyel pilóták orra alá.

A lengyelországi futamot követően pedig tárt karokkal várják majd a magyar pilótákat Máriapócson, ahol végre kiengedhetik a fáradt gőzt. Természetesen megrendezésre kerül a normál keretek között zajló drift verseny is, ahol pro és pro2 kategóriában állhatnak majd a pilóták rajthoz.

A hétvége hangulatát tovább fokozva idén is megrendezésre kerül a Lada körverseny, melyre 60 pilóta nevezett, és lesz a sokak által várt Ladaracing All Star Gála drift verseny is, ahol a keleti blokk imádott autóinak sofőrjei fogják majd a fizika törvényeit is felülírva szögre rakni ezeket a nem mai vasakat. Fantasztikus látvány, ahogy nagyapáink, apáink autói a múlt ikonjaiként csillogva pihennek a depóban, majd ezt követően őrült tempóban fűzik velük végig a nem túl könnyű RabócsiRinget.

A hétvége csúcspontjaként pedig elérkezik majd a várva-várt szabálymentes DRIFT MATSURI verseny, ahol a versenyzőknek az alábbi képletet kell majd megoldaniuk:

100% = (Összkép 15% + Szög 15% + Ív 15% +Sebesség 5%) x2 x2 = Bármit is tesz a pilóta, azt meg kell ismételnie, csak így jár a maximális 100 pont. Nem elég egyszer őrültnek lenni… Nulla pont jár annak, aki két vagy több kerékkel elhagyja a pályát, kiegyenesedik, megáll – DriftBasic 1.0.

A pilóták ebben a különleges és egyedi versenyben szabadon választhatják meg azt a nyomvonalat, amin driftelni szeretnének, az érintési pontokat és zónákat is. A legjobbnak járó díj mellett a bírók külön értékelik majd a legnagyobb füsttel haladót, a háttal beesést és a legnagyobb bevállalást is. Ez lesz az igazi „ereszd-el-a-hajam”.

Ez a máriapócsi hétvége sem múlhat el a szombat esti party nélkül, ahol a Ladás fiúk és a driftesek krémje együtt mulat majd az éjszakai tuningos barátokkal és együtt tombolnak majd veled. 21:00 órától fellép Miss Bee Bestiák és Sipos F. Tamás, 22:00 órától pedig a DJ-k veszik át a színpadot topless táncosok gyűrűjében egészen vasárnap 04:00-ig.


· SOUND TRACK DJ. PARÁDÉ
· PRO-AM DRIFT VERSENY
· DRIFT MATSURI LÁTVÁNY VERSENY
· LADA KÖRVERSENY
· LADARACING ALL START GÁLA DRIFT VERSENY

Címkék: autósport, drift

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.