Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 15. 12:51, hétfő | Belföld
Forrás: police.hu

Égő házból mentett ki két embert egy körösladányi rendőr

Égő házból mentett ki két embert egy körösladányi rendőr

Rendőr hozott ki a karjaiban egy 86 éves nőt egy körösladányi égő házából vasárnap este.

Tűz ütött ki egy lakóházban április 14-én késő este Körösladányban. A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei a bejelentés után perceken belül megérkeztek a házhoz. Látták, hogy lángol a tető és füst árad ki az épületből. Az egyik ablaknál kívül állt egy férfi, belül pedig egy férfi és egy nő. A bent lévő férfi próbálta az ablakon át kimenekíteni az idős nőt, de nem tudta kisegíteni – számolt be az esetről a rendőrség.

Az egyik rendőr benyomta a ház bejárati ajtaját, majd a sűrű füstben a fal mellett tapogatózott, úgy kereste meg a bajban lévőket. A zászlós a nőt a karjaiba vette és kivitte az épületből. A férfi követte a rendőrt, így önerejéből ki tudott jönni a házból.
A mentők megérkezéséig a rendőrök az idős nőt és a férfit a szolgálati autójukba ültették és betakarták. A nőt a mentők megvizsgálták, orvosi ellátásra nem volt szüksége, ezért a rendőrök átadták a lányának. A 39 éves férfi, aki azért ment be a házba, hogy segítsen az idős asszonynak, a belélegzett füsttől rosszul lett, őt a mentők kórházba vitték.

A rendőr nem sérült meg. A tűz valószínűleg elektromos zárlat miatt keletkezett, az oltás közben a tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az épületből. A ház szinte teljesen kiégett, lakhatatlanná vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.