Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. December 01. 09:36, kedd | Helyi

Egy tatabányai fesztivál, ami maga mögé utasította a Budapest Parádét és a Sziget Fesztivált

Egy tatabányai fesztivál, ami maga mögé utasította a Budapest Parádét és a Sziget Fesztivált

A Peron Music Alapítvány 2015. december 30-án búcsúzik az idén 20 éves TAZ-Mánia Fesztiváltól.

Ez idő alatt a rendezvénysorozat több száz megyei zenekar számára biztosított bemutatkozási lehetőséget és szerves része volt a megyei könnyűzenei életnek.

A TAZ-Mánia fesztiválsorozat 1995-ben született meg néhány tatabányai amatőr zenekar kezdeményezéséből azért, hogy megoldják legfőbb problémájukat, a koncertlehetőség hiányát. Az évet záró TAZ-Mánia Fesztiválok Tatabányán és Esztergomban kiemelt rendezvényekké váltak, mind a színvonalát, mind látogatottságát tekintve. 1998 óta minden páros év utolsó fesztiválja egyben a megjelenő TAZ-Mánia CD bemutatókoncertje is volt. 2002-ben rendezték meg az első Akusztikus TAZ-Mániát, ami akkor igazi kuriózumnak számított. 2002 februárjában a rendezvény elnyerte az ISM által alapított Arany Titán Díjat az „Év Bulija” kategóriában, olyan rendezvényeket utasítva maga mögé, mint pl. a Budapest Parádé vagy a Sziget Fesztivál.

Idén a TAZ-Mánia Fesztivál elérkezett a 20 éves jubileumához, ami egyben a rendezvénysorozat végét is jelenti. A rendezvény kezdete óta több mint 100 fesztiválon közel 80 ezer látogató élvezhette a tehetséges fiatal zenekarok műsorát.

Az utolsó TAZ-Mánia Fesztiválon a Peron Music Alapítvány olyan ifjú tehetségeket is színpadra léptet, akiknek az átlagéletkoruk mindössze 14 év.

2015. december 30-án, Tatabányán, a Roxxy Music Cafe biztosítja a 20 éves fesztivál záró eseményének a helyszínét, ahol 21 órától csapnak húrok közé a zenekarok.

Az estét a fiatal tatabányai The Young Rebels zenekar nyitja, akikre a következő években érdemes lesz figyelnie a rock zenét szerető közönségnek. Zenei tehetségüket már többször bizonyították a még általános iskolába járó fiúk, és rengeteg szakmai elismerést is bezsebelhettek a fiatal korúk ellenére. Az est második fellépője a 20. Peron Music Tehetségkutató második helyezettje, a zsámbéki Aurevoir. zenekar, akik ethno-beat stílusú zenéjükkel igazán egyedi és szórakoztató műsort alkottak. A rendezvény és egyben a 20 éves TAZ-Mánia Fesztivál utolsó akkordjait, a komáromi és révkomáromi zenészekből álló Spliff 447 zenekar fogja eljátszani, akik egyedi hangvételükkel fogják feltenni a koronát a sikeres rendezvénysorozat 20 éves pályafutására.

A fesztivál Facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/436949289838215/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya