Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Október 27. 12:03, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Éjszakára felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén

Éjszakára felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén

A nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozása az óraátállítás miatt is megszakítás nélkül 49 órán át lenne érvényben a mindenszentekkel háromnaposra hosszabbodó hétvégén.

A kamionstopot az áruellátás zavartalansága érdekében szombaton és vasárnap éjjel időszakosan felfüggesztik - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel szerdán.

A pihenőnapra tekintettel a kamionstop főszabály szerint október 30-án, szombaton 22 órától november 1-jén, hétfőn 22 óráig lenne érvényben. Mivel az őszi óraátállítás is erre az időszakra esik, a járművezetőknek több mint két napon át parkolókban, pihenőhelyeken kellene kivárniuk, hogy tovább haladhassanak - emelik ki a közleményben.

A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást. Az időszakos feloldásnak köszönhetően az érintett járművek szombaton és vasárnap 22 órától másnap 6 óráig is közlekedhetnek a hazai utakon.

A tárca közleménye szerint a szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat. A járművezetők az időablakoknak köszönhetően a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során