Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Október 22. 17:13, szombat | Helyi

Elismerések és balesetmentes vezetésért járó díjak a Vértes Volán Zrt-nél

Elismerések és balesetmentes vezetésért járó díjak a Vértes Volán Zrt-nél

A Vértes Volán Zrt. évről évre elismerést ad át azoknak az autóbuszvezetőknek, akik a legtöbb kilométert tették meg baleset nélkül. Az idén tizenkét sofőr érte el a legalább egymillió kilométert.

A balesetmentes közlekedés sokszereplős téma. A vezetőkön, a gyalogosokon, autóbuszok tekintetében pedig az utasokon is múlik, hogy ne történjen baleset, épségben érje el az úti célját mindenki.
A vezetők szerint nagy odafigyelésre van szükség az utakon és egyre több türelemre. Észre lehet venni például a forgalom alakulásán, hogy milyen az időjárás. A fronthatás és a szélsőséges meleg vagy hideg is megviseli az autósokat. Ilyenkor kevésbé figyelnek a gyalogosokra, vagy éppen a buszokra. A közösségi közlekedést szolgáltató szakemberek részéről még nagyobb koncentrációt igényel az egyes veszélyes helyzetek kezelése.
1,75 millió balesetmentes kilométerért az idén egy autóbuszvezető vehetett át elismerést. Bajcsai Bálint autóbuszvezető Ruszó László rendőr alezredestől, a Komárom-Esztergom-megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési osztályvezetőjétől vehette át oklevelét és emlékplakettjét. (képünkön)
Varga István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet vezetője köszöntötte a díjátadón megjelent vendégeket majd, Németh Tamás vezérigazgató lépett a pódiumra. Ünnepi köszöntőjében személyes kötődéséről beszélt. Elmondta, hogy gyermekkorában autóbuszvezető édesapja révén látta a balesetmentes kilométerekéért járó plaketteket és mindig csodálta ezeket a teljesítményeket. Így most külön öröm számára, hogy ő maga adhatja át az elismeréseket.
A tatai ünnepségen adta át a közlekedési vállalat vezetése a több évtizedes munka alapján odaítélt elismeréseket is. Igazgatói dicséretek, vezérigazgatói dicséretek, ezüst emlékérem, arany pecsétgyűrű és Szent Kristóf emlékérem szerepelt az átadott elismerések között.
A díjazottak:
A Részvénytársaság feladatainak megvalósítása érdekében végzett eredményes tevékenységért, példamutató magatartásáért Vezérigazgatói Dicséretben részesült: Malinka Józsefné (Esztergom), Horváth József (Dorog), Sas Lajos (Oroszlány), Gyürki Péter (Tatabánya)
Ezüst emlékérmet kapott: Lantai Győzőné (Tata), Bús Imréné (Tatabánya), Csizmadia Irén (Kisbér), Kretler Józsefné (Tata)
Arany pecsétgyűrűt kaptak: Németh János László (Dorog), Pusztai Károly (Tatabánya), Hujber János (Tatabánya)
A Szent Kristóf emlékérem bronz fokozatát Virág Pál (Tata) vehette át.
1 millió balesetmentes kilométer: Kéringer József (Tata), Balázs János (Esztergom), Csikár János (Oroszlány), Glázer János (Oroszlány), Klock Márton (Tatabánya)
1,25 millió balesetmentes kilométer: Erdős József (Tatabánya), Asbóth Miklós (Tata), Fülöp József ((Oroszlány), Szamper Gábor
1,5 millió balesetmentes kilométer: Kicska Zoltán József, Végh László (Komárom)
1,75 millió balesetmentes kilométer: Bajcsai Bálint
A díjazottak tiszteletére Saslics Elemér, a Volán Egyesülés vezérigazgatója mondott pohárköszöntőt.

A díjátadón készített fotók a kapcsolódó galériábanmegtekinthetők.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya