Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. December 21. 13:22, szerda | Helyi

Elkészült a buszmegálló az Ipari Parkban

Elkészült a buszmegálló az Ipari Parkban

Szerdán átadták az új autóbuszmegállót és buszparkolósávot a Tatabányai Ipari Parkban. A beruházás teljes költsége mintegy 32 millió forint volt.

Schmidt Csaba polgármester elmondta: az Orgonás út mellett buszparkoló sáv kialakításának, valamint a Búzavirág úti Grundfos előtti buszöböl bővítésének költségeit fele-fele arányban a város és a két cég, a Grundfos és a Coloplast finanszírozta.

Az ipari park fejlődésének, a munkahelyteremtő beruházások folyamatos betelepülésének eredményeként mintegy hatezer munkavállaló dolgozik itt és közlekedik a helyi járatokkal, a cégek szerződéses járataival, személygépjárművekkel.

A termelés növekedésével a teherforgalom is megnőtt, jelentős számú gépjármű várakozik az utakon. Ez megnehezíti a közlekedést, és számos balesetveszélyes helyzetet teremt. Közlekedési gondot okoztak a műszakváltáskor az Orgonás úton várakozó buszok, valamint további fennakadást jelentett, hogy ilyenkor a Grundfos és Coloplast előtt lévő buszöbölbe csak egy csuklósautóbusz állhatott be. A probléma megoldására az érintett cégek vezetői egyeztetést kezdeményeztek az önkormányzattal. Ennek eredményeként épült meg az Orgonás út melletti 216 méter hosszú kőburkolatú buszparkolósáv, ahol 10 autóbusz (7 szóló, 3 csuklós) parkolhat az átadás után. A Búzavirág úti buszöböl bővítésével egyszerre 4 autóbusz (2 csuklós, 2 szóló) tudja lebonyolítani a dolgozók szállítását. A két cég önálló finanszírozásában valósult meg a gyalogos peronon a 35 méter hosszú és 2.5 m magas könnyűszerkezetes fedett utasváró helyiség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya