Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. November 26. 09:36, csütörtök | Helyi

Elkészült a Táncsics út felújítása

Elkészült a Táncsics út felújítása

Befejeződött a Táncsics út rekonstrukciója a Március 15. utca és Tolnai út közötti szakaszon.

Nemcsak az útfelület, és a járdák újultak meg, hanem új parkolókat is kialakítottak a meglévők felújítása mellett; kiépítették a csapadékelvezető-csatornákat, valamint új kapubehajtók kialakítására is sor került.

A beruházás során 917 m hosszan újult meg a Táncsics Mihály út a Tolnai út és a Március 15-e úti csatlakozás között, ahol az új útburkolat, járdák, parkolók, kapubehajtók valamint az új csapadékvíz-elvezető csatorna kiépítése is megtörtént.

A gyalogosok biztonsága érdekében a Táncsics úton 6 db gyalogos átkelőhely létesült, ebből 3 db a meglévők áthelyezésével és 3 db új kialakításával. A gyalogos átkelőhelyeknél az akadálymentes közlekedés érdekében a járdát lesüllyesztették és vakvezető köveket is beépítettek, a meglévő forgalomcsillapító szigetek fejlesztése mellett pedig egy új sziget is kialakításra került.

A közösségi közlekedés számára az eddig meglévő megállókkal azonos helyen, 1-1 új öbölben helyezték el a buszmegállókat. A peronok mozgáskorlátozottak számára is megközelíthetővé váltak, ezáltal a közösségi közlekedés színvonala jelentősen emelkedett.

A projekt keretében sor került a zöldsávok füvesítésére és 20 db új fa ültetésével a jelenleg hiányos fasor kiegészítésére is.

Az Önkormányzat saját pénzügyi forrásból és európai uniós támogatással mintegy 434 millió forintból valósította meg a beruházást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya