Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Április 01. 11:31, kedd | Helyi önkormányzati

Elkezdődhet a fejlesztés Óvárosban

Elkezdődhet a fejlesztés Óvárosban

Hamarosan elkezdődhet a „Hagyomány és megújulás Óvárosban” című városfejlesztési projekt

Számolt be Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő a Május 1. parkban tartott sajtótájékoztatón. A nyertes pályázatnak köszönhetően 1,3 milliárd forintból fejlesztik a városrészt, a munkálatok várhatóan 2015-re fejeződnek be.

A tájékoztatóból kiderült: az 1,3 milliárdos beruházásra decemberben adták be a pályázatot, melynek célja, hogy ismét élettel töltsék meg Óvárost, illetve megerősítsék a városrész sport- és kulturális funkcióját. A projekt célkitűzése a gazdaságélénkítő, új funkciókat biztosító integrált város-rehabilitáció, melynek során olyan területeket alakítanak ki, ahol a város lakói jó szívvel töltik el az időt, és ahol a vállalkozások szívesen nyitnak üzleteket. A projekt több elemből áll: megújul a Május 1. park, ahol a Bányásznapon megkérdezettek véleményének figyelembe vételével mobil szabadtéri színpadot és nézőteret alakítanak ki, de a parkban szökőkutat és játszóteret is építenek. A munkálatok során megoldják a park közvilágítását, és térfigyelő rendszert építenek ki. A projekt következő eleme a régi posta – volt községháza épületének felújítása, melynek során a homlokzat megtartása mellett kiállító- és rendezvénytermet alakítanak ki, és ide költözik a Gazdaságfejlesztő Szervezet irodája is. A városfejlesztési projekt része a Ságvári út átalakítása és felújítása is, melynek keretében a Béke úttól kétszer egy sávosra szűkítik az útszakaszt, a jelenlegi négy sáv ugyanis nem indokolt. A munkálatok során áthelyezik a buszmegállót az árkádok elé, parkolókat alakítanak ki a lezárt sávok egy részének helyén, majd a Népház út felső szakaszán is kicserélik a burkolatot. A Május 1. park megközelítésének javítása céljából kiszélesítik és kétirányúsítják a Molnár utcát, de a beruházás keretében az összes felújított útszakaszon fejlesztik a csapadékvíz-elvezető hálózatot, és LED-es közvilágítást építenek ki. A projekt elemeként végül a Móra Ferenc Óvoda külső szigetelését és a nyílászárók cseréjét végezik el a szakemberek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: