Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Július 18. 13:52, hétfő | Helyi

Elkezdődik a városközpont felújítása

Elkezdődik a városközpont felújítása

A napokban elkezdődik a tatabányai Fő tér és környékének felújítása.

A beruházás teljes költsége mintegy másfél milliárd forint, ebből az uniós támogatás mértéke közel egymilliárd. – A legfontosabb célunk az, hogy otthon érezzük magunkat a megújult, virágos városközpontban – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester az Életfa szobor előtt megtartott tájékoztatón, amelyen jelen voltak a projektben érdekelt cégek vezetői.

A most induló projekt során a Fő tér sokrétű funkcióval bíró, modern építészeti együttessé or alakul át, amely modern, színvonalas szolgáltatásokat nyújtó belváros lesz. Az Árpád Hotel mellett gazdasági szolgáltató épül mélygarázzsal. Az Árpád sétányt statikailag megerősítik, és új burkolatot kap utcabútorokkal. A volt áruház előtti teret alkalmassá teszik közösségi rendezvények megtartására. A polgármesteri hivatal tanácstermét átépítik, a földszinten a térre nyíló kávézó lesz, a tanácsterem pedig az emeletre kerül. Az Életfa szobor környezetében a diákoknak, nyugdíjasoknak alkalmas pihenőteret alakítanak ki. A Szent Borbála téren a zeneiskola növendékei számára akusztikus koncertekhez alkalmas zenepavilont építenek, míg az épületek előtt virágokat, fákat, cserjéket ültetnek, az elhasznált burkolatokat új térkövekre cserélik.
Schmidt Csaba elmondta: a városfejlesztési stratégiát arra alapozták, hogy az itt élő emberek többsége szívesen jönne sétálni, beszélgetni, kávézni, vacsorázni, vagy csak találkozni egymással a Fő térre. A fejlesztések eredményeként a Fő tér egyes elemei és a városközpont körüli nagy forgalmú helyek között összekötő kapcsolatok jönnek létre, melyek a városkép vonzerejének növelése mellett erősítik a közterek közösségi funkcióit – mutatott rá a polgármester.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya