Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. December 06. 15:11, kedd | Helyi

Eredményes nyomozások Tatán

Eredményes nyomozások Tatán

Ujjlenyomata buktatta le a betörőt. A 35 éves tatai férfi még októberben tört be a használaton kívüli Kuckó óvoda épületébe. Az ovit már nem használják a gyerekek, az épületre kihelyezték az eladó táblát.

14 db radiátor csapot, 13 db csaptelepet, 1 db zuhany csaptelepet, 6 db wc tartályokhoz tartozó csaptelepet, 3 db bojlerhez tartozó csapot és 1 db gáztűzhelyhez tartozó gázcsapot vitt magával az elkövető. Egyedül ujjlenyomatait hagyta az épületben, melyet az alapos nyomkutatás során a bűnügyi technikus megtalált és azonosításra továbbküldte az illetékes hatóságnak. Alig telt el 1 hónap és a szakértők eredményes találatról értesítették a tatai nyomozókat. Az ujjlenyomat megegyezett egy már bűntettet előéletű, így a rendőrségi nyilvántartásba szereplő személy ujjlenyomatával.

A 35 éves tatai férfi bevallotta a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy már a nyáron eltervezte a betörést. Az óvodánál sétálva vette észre, hogy az épület üresen áll, arra vár, hogy eladják. Elsősorban a színesfémből készült tárgyakat akarta ellopni, hogy azokat értékesítse. Miután ezeket összegyűjtötte, berakta egy nylon zsákba, majd mintegy 10.000 forintért eladta azokat.

Betörésről tett feljelentést a Családsegítő Intézet is Tatán. A szolgálat szárazélelmiszer raktárként használt épületrészébe jutott be az ismeretlen elkövető, ahonnan 13.400 forint értékben élelmiszert tulajdonított el.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdet arról, ki tudhatott az élelmiszerraktárról. Kiderült, hogy októberben kamionszállítmány érkezett a Családsegítő Központhoz, a rakomány lerakodásánál pedig egy 29 éves tatai férfi is segédkezett. Őt is elszámoltatták a nyomozók, így derült ki, hogy ő követte el a bűncselekményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya