Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Január 25. 09:08, péntek | Helyi

Évet értékelt a megyei békéltető testület

Évet értékelt a megyei békéltető testület

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában működő békéltető testület 2018-ban közel 200 ügyet zárt le.

A legtöbb panasz az építőipari, a közlekedési és a postai szolgáltatásokra érkezett. Az árucikkek közül kirívóan sokan kifogásolták a lábbelik, a mobiltelefonok és háztartási gépek és az elektronikai termékek minőségét - ismertette a testület elnöke csütörtöki évértékelőjén a kamara tatabányai székházában.

Dr. Rozsnyói György hozzátette, 2018-ban a békéltető testület 199 ügyet zárt le, ebből 102 ügyben érdemi döntés született, azaz vagy egyezséget hagytak, vagy ajánlást fogalmaztak meg. A panaszos kérelmét 88 esetben kellett elutasítani, elsősorban a beadott iratokhoz kapcsolódó hiánypótlás elmaradása miatt.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő békéltető testület független köztestületként a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos, termékbiztonsággal és szavatossággal kapcsolatos vitás kérdések ügyében járhat el. A békéltető testület a kamara tatabányai székházában, a Fő tér 36. alatt érhető el, hétfőn és csütörtökön délután fél kettőtől háromig van ügyfélfogadás - mondta el a testület vezetője.

Dr. Szerencsés László, a kereskedelmi és iparkamara elnöke kiemelte, a vállalkozóknak is érdeke, hogy a békéltető testület betöltse a szerepét, mert hozzájárulnak a tisztességes piaci verseny kialakulásához, a becsületes vállalkozások érdekében. Javult a vállalkozások együttműködési készsége,, egyre több az olyan eset, amikor egy-egy vitás eset során a vállalkozó fordult a békéltető testülethez Hét olyan cég volt 2018-ban, aki a vitás kérdések rendezésének szándékával kereste meg a testületet.

A kamara és a békéltető testület egymás tevékenységét kölcsönösen erősíti és ennek során kitűnő kapcsolatot ápolnak a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, valamint a járási szervezetek fogyasztóvédelemért felelős szerveivel. A mostani évértékelőn is részt vett Turza Gábor, a fogyasztóvédelmi szakterület osztályvezetője.

A kamara elnöke szólt arról is, hogy egyre többen fordulnak a békéltető testülethez és az emberek sokkal felvilágosultabbak. Sokan tudják, ha a békéltető testület alaposnak ítél egy bejelentést akkor a panasszal érintett vállalkozásnak együttműködési kötelezettsége van az eljárás során, azaz köteles megjelenni, vagy olyan ajánlatot tenni, melyet a testület figyelembe tud venni. Ha ezt elmulasztja, ez további következményekkel jár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya