Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 05. 12:17, hétfő | Helyi

Fegyveres rablót fogott a szabadidős rendőr

Fegyveres rablót fogott a szabadidős rendőr

Az egyik elkövetőt elfogtuk, társát még keressük. A 107-es vagy 112-es segélyhívó valamelyikén várja a Rendőrség azok jelentkezését, akik tudják, hol bujkál a 24 éves szlovák férfi.

Záráshoz készülődött a tatai ékszerbolt két eladója szeptember 1-én, mikor két álarcos férfi rontott be az üzletbe és fegyvernek látszó tárggyal a kezükben az ékszerek átadását követelték. Nem ijedtek meg az eladók, a határozott fellépés ellenére megtagadták a rablók követelését. Az álarcos páros sem adta magát könnyen, egyikük az ellenállásra válaszul több alkalommal a levegőbe lőtt, míg társa a vitrines szekrényt betörve két tálca arany ékszert pakolt össze.
A menekülés sem ment simán a két rablónak, az eladók ugyanis bezárták a bejárati ajtót, miután a két férfi belépett az üzletbe, ráadásul a lövéseket meghallotta egy a közelbe vásárló nyomozó is, aki észlelvén a történteket szolgálatba helyezte magát, majd állampolgárok segítségével elfogta a menekülő rablópáros egyikét, egy 30 éves dunaszerdahelyi férfit.
Társának sikerült elmenekülnie. A rablást követően Komáromban tűnt fel újra a menekülő férfi, amint nagy sebességgel a magyar-szlovák határ felé hajt. A komáromi rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva utána eredtek, miközben értesítették a szlovák hatóságot is. A rabló követésébe a szlovák kollégák is bekapcsolódtak, de Észak-Komárom területén szem elől tévesztették a férfit.
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveres rablás megalapozott gyanúja miatt nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a képen látható Peter Berecky 24 éves szlovák állampolgár ellen.


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya