Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Szeptember 15. 14:33, csütörtök | Helyi sport

Felavatják a Grosics Gyula Stadiont

Felavatják a Grosics Gyula Stadiont

Vasárnap, szeptember 18-án 13 órától kezdődik el az a városi ünnepség, melynek során a tatabányai labdarúgó stadion Grosics Gyula nevét veszi fel.

A rendezvény ingyenesen látogatható mindenki számára. Ünnepi köszöntőt mond Borkai Zsolt a MOB elnöke és Schmidt Csaba polgármester.

A megyeszékhely közgyűlése még korábban döntött arról, hogy a létesítményt az Aranycsapat és a Tatabányai Bányász egykori világhírű kapusáról nevezi el.

A névadó ünnepségen jelen lesz a nyolcvanhatodik évében járó Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója. A névadó időpontja kapcsolódik a tatabányai futball egy emlékezetes dátumához, éppen harminc éve annak, hogy a TBSC 2-1-re legyőzte a Real Madridot az UEFA-kupában. A jeles évforduló apropóján ismét pályára lépnek az egykori kedvencek, akik 14 órától a Hírességek Válogatottjával mérkőznek meg.

Ezt követen 16 órától a Duna FC Tatabánya – BKV Előre másodosztályú bajnoki mérkőzés nézhetik meg a szurkolók.
Grosics Gyula 394 NB I-es mérkőzésen és 86 válogatott találkozón állt a kapuban. Nem csak kiváló sportteljesítményével, de emberséges magatartásával méltán példaképe sokunknak. Városunk büszke arra, hogy stadionja egy ilyen klasszis játékos és példamutató ember nevét viseli a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése