Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 22. 09:09, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI- foto pixabay

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott:a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak

"Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a magyar csapat 1998 után győzte le ismét világversenyen a horvátokat, akiknek remek válogatottjuk van, de ma nagyszerű munkát végeztünk. Az osztrákokkal szembeni vereség után sokan megkérdőjelezték, hogy jó csapatunk van. Ma bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk, és egy családot alkotunk" - nyilatkozta a spanyol edző a szombati meccs utáni sajtótájékoztatón.
A magyarok 29-26-ra győzték le a horvátokat Kölnben, a középdöntő második fordulójában, és bár csütörtökön kikaptak Ausztriától, korábban százszázalékos mérleggel zárták a csoportkört, így ez az első kontinenstorna, amelyen háromnál több meccset nyertek.

"Remekül védekeztünk, a kapusunknak sok védése volt. Akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak - például Bartucz László és Bodó Richárd -, ma kiválóan teljesítettek. Remélem, egész Magyarország büszke erre a csapatra" - folytatta a kapitány.
Hozzátette, mindenki próbálta hozzátenni a magáét és ellátni a feladatát. A két szélsőt, Imre Bencét és Bóka Bendegúzt is kiemelte Rodríguez, majd leszögezte, szinte mindenkit felsorolhatna, mert erőn felül teljesítenek ezen a tornán.
A mezőny legjobbjának Bartucz Lászlót választották, aki 42 lövésből 16-ot kivédett. A Tatabánya kapusa az MTI-nek elmondta, a 39. percben kicsavarodott a jobb kezének hüvelykujja és nagyon fáj. Mint felidézte, klubtársa, Mateo Maras cunderezésénél letámasztott, ekkor aláfordult az ujja, ami korábban már volt sérült, "de majd összekötözzük és jó lesz".

Hangsúlyozta, nem abból a fából faragták, hogy cserét kérjen, ha fáj valamije.
"Amíg nem húznak le a pályáról, vagy nem nyújtok olyan teljesítményt, ami miatt lecserélnek, szeretek játszani. Egy kicsit fáradt, de nagyon boldog vagyok. Kavarognak bennem az érzések, és nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy sikerült nyernünk, és kijavítottuk az osztrák mérkőzést" - fűzte hozzá.

A kapus kiemelte, nem csupán az ő munkájának eredménye, amikor jól teljesít, hiszen bár egy ember áll a kapuban, de még hárman vannak mögötte és tizenhatan előtte a mezőnyjátékosokat, az edzőket és az egész stábot beleértve.
"Amikor jól védünk, az csapatmunka, nem lehet egy embert kiemelni. Nagyon jól védtek az ellenfél kapusai is, muszáj volt tartani a lépést velük. A srácok fantasztikus munkát végeztek előttem, nagyon jó mögöttük védeni" - magyarázta.
Megjegyezte, az osztrákok ellen sem volt rossz a védekezésük, de ezúttal magasabb hőfokra kapcsoltak, mindannyian élvezték a játékot, ez vezetett ahhoz, hogy ilyen jól teljesítettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.