Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Január 06. 12:43, péntek | Helyi sport

Fiókcsapatok között is szenzációsan helytálltak az oroszlányi kosarasok

Fiókcsapatok között is szenzációsan helytálltak az oroszlányi kosarasok

Már az is jelentős fegyvertény, hogy a megye öt csapata közül Oroszlány Város Gimnáziuma és Szakképző Iskolájának együttese vívta ki magának a jogot, hogy a Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntőjén pályára léphessen.

A fiúk számára előnyt jelenthetett, hogy a mérkőzéseket csütörtökön hazai környezetben játszhatták, ugyanakkor pironkodás nélkül így fogalmaztak: az esélytelenek nyugalmával várják az összecsapásokat.
S a kijelentés miatt szégyenkezésre nem is volt semmi okuk, hiszen olyan csapatok érkeztek az elődöntőre Oroszlányba, mint a Szombathely, Paks, Kaposvár. Azaz, három NB1-es egyesület fiókcsapata, s a hazaiak titkon abban reménykedtek, hogy elkerülik a tavalyi bajnok szombathelyieket. Az égiek – úgy tűnik – kegyeikbe fogadták őket, a sorsolás nem párosította össze a hazaiakat az abszolút favorit gárdával.
Az oroszlányiak a nyitó meccsen Tolna megye győztese, a paksi Atomerőmű SE fiataljaival csaptak össze, s nem akármilyen szoros mérkőzéssel örvendeztették meg a szurkolókat. A fiúk mindent beleadva szerepeltek és három negyed után – fittyet hányva a papírformának és az esélytelenek nyugalmának – szó szerint ragadtak a paksiakra. A záró játékrészre azonban kipontozódott az oroszlányi csapatkapitány, s ez megpecsételte a gárda sorsát: Oroszlány – Paks 50:81.
A második elődöntőben a „rettegett ellenfél”, a szombathelyi fiatalok egy félidő alatt „kivégezték” a kaposvári gárdát, s a szabályok értelmében 40 pont különbségnél véget is ért a meccs.
A harmadik helyért nagy csatát vívott a Kaposvár és az Oroszlány, a somogyi előnyt mindig ledolgozták a házigazdák, de a fontos helyzetekben sajnos hibáztak. Már a lábakban és a fejekben is érződött: második mérkőzésüket játsszák. A végén a szoros küz-delmet 83:76 arányban a somogyiak nyerték, de az oroszlányiak valóban minden dicséretet megérdemelnek!
A döntőben a sima szombathelyi győzelem nem forgott veszélyben, ám a könnyelmű megoldásokat büntették a paksi fiúk, így nem ért véget idő előtt a mérkőzés, amely a tavalyi bajnok 64:34-es győzelmével zárult, tehát a Falco KC jutott az országos döntőbe.
Csütörtökön a szakemberek és fiatalok megtapasztalhatták, hol tart a három NB1-es együttes középiskolás fiókcsapata. Ez azonban egyáltalán nem okozott keserű szájízt, hiszen az oroszlányiak az előzetes latolgatással mit sem törődve szenzációsan helytálltak, s ők is pon-tosan látják, hová tartanak.
Míg decemberben az OSE év végi rendezvényén Beck Ferenc elnök arról számolt be, hogy igen határozottan tervezik egy kosárlabda tagozatos osztály indítását a város középiskolájában, addig csütörtökön már nem tervekről, hanem tényekről beszélt. Mint mondta, amennyiben legalább 15 diák jelentkezik, a sportvezetők, pedagógusok összefogásának eredményeként a következő tanévben biztosan beindítják az emeltszintű, testnevelés-kosárlabda tagozatos osztályt a középiskolában, ahová a megye egész területéről hívják és várják a tanulni és kosárlabdázni szerető diákokat.

Az OSE számára rendkívül fontos az utánpótlás, hiszen távolabbi, 3-4 éven belül megvalósítandó céljuk, hogy a felnőtt együttes az első osztályt jelentő NB1/B-ben lépjen pályára, s közben gondoskodjanak az őket követő, saját nevelésű korosztályos játékosokról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás