Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Február 03. 15:20, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Fizik-Ászok

Fizik-Ászok

Második alkalommal hirdette meg Fizik-Ász versenyét a tatabányai Kandó Kálmán Szakképző Iskola, Általános Iskola és Középfokú Kollégium.

A többfordulós vetélkedőre a megye számos iskolájából több mint harminc csapat jelentkezett. Jöttek Oroszlányból, Tatáról, Vértesszőlősről és Tatabányáról a természettudományos tárgyakat kedvelő diákok.

A tanintézmény Széchenyi úti telephelyén már csak a legjobb hét csapat versengett az elsőségért. Az elméleti kérdések, feladatok és Eötvös Loránd életével, munkásságával kapcsolatos villámkérdések megoldása után következett a várva várt kísérletek bemutatása. Ez már sokkal érdekesebb, izgalmasabb volt a diákok számára. Különféle hőtani, mágneses és elektromossággal összefüggő jelenségeket „idéztek” elő a gyerekek, amely folyamatokat meggyőző módon értelmezni, magyarázni is kellett a zsűri előtt. A legjobban a Bárdos Gimnázium „Ők” nevű csapata szerepelt, akik a budapesti kirándulást nyerték. A csapat tagja: Csesztregi Levente, Prigya Jutas, Vankó Dániel. Felkészítő tanáruk Kőrösi-Fehér Róbertné. A Budapesti kirándulás alkalmával ellátogatnak az elektrotechnikai műzeumba, a planetáriumba és fürdőzés is lesz. A második helyen a „Kecsék” (Tata, Kőkúti Iskola) végzett, a harmadik pedig holtversenyben az oroszlányi gimnázium”Gyémánt” csapata és a Kőkúti iskola „Negyvenkilenc” nevű gárdája lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya