Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 14. 00:00, szombat | Helyi

FŐ A BIZTONSÁG

FŐ A BIZTONSÁG

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága Tatán várta az érdeklődőket.

A Tatai Televízió segítésére Alapítvány 2018. július 10-én Tatán, az Építők Parkjában rendezte meg a “Közlekedés a park környékén” elnevezésű programját. A rendezvény célja a tatai Építők Parkja népszerűsítése mellett, hogy felhívja az ott és a városban közlekedők figyelmét a biztonságos közlekedés szabályaira, fontosságára és segítse őket a bűnmegelőzés terén.

A rendezvényen részt vett a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Buóczné Miklán Erzsébet rendőr őrnagy. A rendőrnő az érdeklődő fiataloknak balesetmegelőzési tájékoztatót tartott, akik kipróbálhatták egy részükre kialakított ügyességi pályán a részeg szemüveget is. A kisebbek részt vehettek egy KRESZ táblákat tartalmazó puzzle összerakásában. A rendőrtiszt felhívta a programban részt vevők figyelmét a láthatóság fontosságára és részükre fényvisszaverő karpántot és láthatósági mellényt adott át.

Kérjük fogadják meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

Ne feledjük, hogy a nyár az önfeledt kikapcsolódásé és szórakozásé. Fontos, hogy ebben az időszakban is fokozottan figyeljünk magunkra és társainkra közlekedésünk során.
Gyalogosként: mielőtt úttestre lépünk, nézzünk mindegyik irányba, balról kezdve és csak akkor induljunk el, ha az érkező gépkocsi a gyalogátkelő előtt már megállt.
Menet közben folyamatosan figyeljük a közlekedő forgalmat, hirtelen, figyelmetlenül az úttestre ne lépjünk!
Csak ott keresztezzük az úttestet, ahol szabad!
Kerékpárosoknak: ne feledjük, ha kerékpározunk, járművezetőknek minősülünk és a KRESZ szabályokkal tisztában kell lennünk.
Ha toljuk a kerékpárt, akkor gyalogosnak számítunk, kerékpárral így kelhetünk át a gyalogos átkelőhelyen, ahol a gyalogátkelőhely mellett kiépített, felfestett kerékpárút van, elsőbbségadási kötelezettsége van a kerékpárosnak a védett útvonalon közlekedő járművek részére, ott az elsőbbség biztosítását követően közlekedhet csak a kerékpáros fennülve a járművén,
Éjszaka, korlátozott látási viszonyok között a kerékpárt minden esetben ki kell világítani,
Kanyarodás előtt mindig győződjünk meg, hogy nincs mellettünk, illetve közvetlen mögöttünk másik jármű, kanyarodási szándékunkat minden esetben kezünkkel jelezni kell!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya