Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 14. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: tatabánya

Fogadj örökbe egy könyvet!

Fogadj örökbe egy könyvet!

A könyvtárak hete keretén belül került megrendezésre a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban a „Fogadj örökbe egy könyvet!” elnevezésű program és kiállítás.

A rendezvényen bemutatásra kerültek könyvtárunk muzeális gyűjteményének azon darabjai, melyek restaurálása kiemelten fontos. Bárki megcsodálhatta a több száz éves alkotásokat, aki ellátogatott a könyvtárba, sőt örökbe is fogadhatta a műveket, hiszen az esemény legfontosabb központi célja ez volt. A darabka történelmet rajtő könyvek nem sokáig árválkodtak hála az olyan magánszemélyeknek és tatabányai kötődésű vállalatoknak, akik szívükön viselik értékeinket.

Több támogató is akadt, akik felajánlották anyagi támogatásukat és vállalták az egyes darabok restaurálási költéségét. Schmidt Csaba polgármester úr is a támogatók közé állt és a „Magyarország Krónikája 1740-ig” című alkotás restaurálásához járult hozzá nagy örömmel, tudva azt, hogy egy darabka történelem megóvását segíti.

Továbbá örökbe fogadott Pruzsina Alice, a Rudolph Ipari Logisztikai Kft., az AGC Glass Hungary Kft és a Könyvtári kollektíva is. A restaurálásra szoruló, nagy értékű művek sora azonban nagyon hosszú, így a könyvtár továbbra is várja azon segítőkész tatabányai magánszemélyek és vállalatok jelentkezését, akik hozzájárulnak, hogy megőrizhessük az utókor számára ezeket a történelmi értékeinket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya