Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Június 27. 10:55, kedd | Helyi

Forgalomcsillapítással a közlekedésbiztonságért

Forgalomcsillapítással a közlekedésbiztonságért

Dózsakert és Bánhida felszabadult a tehergépjármű forgalom alól

Amint azt a közúti közlekedésről szóló törvényi szabályozás is kimondja, a lakott területeket - különböző forgalomszabályozási eszközök segítségével - fokozottan védeni kell a közúti közlekedés károsító hatásaitól. Ezzel a célkitűzéssel összhangban a városvezetés arra törekszik, hogy Tatabánya gépjárműforgalmát folyamatosan optimalizálja, mérsékelje a közúti közlekedés emberre, környezetre káros hatásait.

A közlekedésben résztvevők különböző -gyalogos, kerékpáros, közúti, zöldterületi, parkolási stb. -igényeinek összehangolása sokszor csak bizonyos járművek teljes kizárásával, illetve nagyon indokolt esetben történő beengedésével oldható meg.

Ennek jegyében a közelmúltban Dózsakert és Bánhida városrészeket szinte teljes egészében mentesítettük a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjármű forgalom alól. A közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési szempontokat, valamint a lakosság komfortérzetét előtérbe helyező intézkedés nyomán Dózsakertbe (kivéve az Erdész utat, valamint a Vadász utca bizonyos szakaszát) és Bánhida családi házas övezeteibe (kivéve a Bajcsy Zsilinszky és a Kossuth Lajos utca bizonyos szakaszát, Paradicsomkertet, és a Károlyi Mihály utcát), illetve a Síkvölgyi úton a Rehling Konrád utcai kereszteződéstől a város felé tehergépjárművel csak meghatározott céllal (lásd a térképen zölddel jelölve), illetve engedéllyel (lásd a térképen rózsaszínnel jelölve) szabad behajtani. Erre minden esetben figyelmeztető táblák, forgalomtechnikai jelzések hívják fel a gépjárművezetők figyelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya