Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 17. 00:00, hétfő | Helyi

Fórum az E-ügyintézésről Tatabányán és Esztergomban

Fórum az E-ügyintézésről Tatabányán és Esztergomban

Zsúfolásig megtelt csütörtökön délelőtt a megyei kereskedelmi és iparkamara (KEMKIK) tatabányai székházának tanácsterme.

Az érdeklődőket – köztük nagyon sok könyvelőt – dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke köszöntötte. Kiemelte, egész évben nagy figyelem kísérte a kamara vállalkozók szolgálatában végzett tevékenységét, ezt számos telt házas előadás, tájékoztató fórum bizonyította. A Könyvelők Klubja a kamara egyik legnépszerűbb kezdeményezése, képviselőik most is megtöltötték a tanácstermet.

Az érdeklődőket elsőként Kálmán Edina és Horváth-Karip Krisztina tájékoztatta a Bakonyaljai Család és Karrier Pont tevékenységéről, a munkaidő valamint a család és magánélet összehangoláásra indított képzésekről,

Majd részletes, a gyakorlati tudnivalókat előtérbe helyező előadást tartott Ardó Péter, az Arconsult Kft. ügyvezető igazgatója. A teljes körű elektronikus ügyintézés idén január 1-jén lépett hatályba, ennek alapján a gazdálkodó szervezetek számára csak ez az út marad a kommunikációra a hatóságokkal.

A biztonságos kézbesítési szolgáltatásnak minősülő hivatalos elérhetőségeken keresztül az államnak a gazdálkodó szervekkel elektronikusan kell tartania a kapcsolatot, ez fordítva is igaz. Érdemes volt megismerni a rendszer működését; minden résztvevő nyomtatott formában kézhez kapta az útba igazító tananyagot.

Délután a kamara esztergomi székházában tartott előadást ugyanebben a témában a szakember. Ahogyan Tatabányán, itt is konzultációval zárult a rendezvény. Várhatóan a közeljövőben lesznek még hasonló fórumok, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az elektronikus ügyintézés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya