Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. December 16. 14:10, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Fúvósok a Micimackó Óvodában

Fúvósok a Micimackó Óvodában

Rendhagyó óvodavezetői találkozót tartottak a Micimackó Óvodában. A karácsonyi készülődés keretében, a tatabányai óvodák vezetői bepillantást nyerhettek, a „TÁMOP 3.2.11/10/1 A Zene Mindenkié” projektbe, ami idén augusztusban i

A havonta megrendezett szakmai összejövetelnek minden alkalommal egy óvoda ad otthont. Most a projekt egyik kedvezményezettje, a Micimackó Óvoda, „Csalamádé” foglalkozására invitálták meg az óvodavezetőket, hogy ők is megismerjék a programot. Az eddigi „koncerteken” a gyerekek megismerkedhettek a vonós és ütős hangszerekkel, az évszakok hangulatának zenei kifejezésével. Most az adventi időszakban, a rézfúvós hangszerek kerültek főszerepbe. Többféle zenei műfajban is megszólaltatták a Tatabányai Szimfonikus Zenekar tagjai a hangszereket, miközben Ocskai Gabriella, a projekt vezetője mesélt a hangszerek eredetéről és használatáról. A gyerekek élvezettel tapsoltak, doboltak a térdükön, és szájtátva figyelték a hangszerek sokszínű hangzását. Az ovisok közösen énekeltek a zenekarral és az óvó nénik karácsonyi dalcsokra zárta a foglalkozást. A zenészek a foglalkozás végén megmutatták a gyerekeknek a hangszereket. Megérinthették, megnézhették közelről a trombitát, a tubát, a kürtöt és a harsonát is. Természetesen a legnagyobb kérdés azt volt, hogy „Mi lehet a nagy tubában?”, a legbátrabbak bele is nyúlhattak a tölcsérébe. Minden alkalommal a zenei részt egy kézműves foglalkozás követi, amelyen Csapucha Klári irányításával, a nagycsoportosok vizuális alkotóműhelyben elkészítik a zenei élmény ihlette alkotásaikat. Ezeket a műveket, az óvoda Ráhangoló Galériájában lehet megcsodálni.
2010-ben hirdette meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszere: a Nevelési- Oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatására vonatkozó pályázatát. A projektet két, nagy hagyományokkal rendelkező és magas színvonalon működő kulturális intézmény, a Tatabányai Szimfonikus Zenekar Egyesület és az Alapítvány Tatabánya Tánckultúrájáért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény közösen nyerte meg. Az alaposan kidolgozott programterv célja, a népi kultúránkra, a néptánc hagyományainak megőrzésére valamint a klasszikus zene megismertetésére, népszerűsítésére összpontosít. A konstrukció célja a közoktatásban résztvevő gyerekek kulturális, művészeti nevelésének támogatása, a pályázatban megjelölt, kedvezményezett intézetekkel pedig egy hosszú távú együttműködés kialakítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya