Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 31. 07:41, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Így ellenőrzik illegálisan dolgozóikat a munkáltatók

Így ellenőrzik illegálisan dolgozóikat a munkáltatók

Megdöbbentek egy víruselemző cég szakemberei: kiderült, hogy Magyarországon több mint 30 ezren telepítenek illegális kémprogramokat mások számítógépeire.

Több tízezerre tehető azoknak a magyar felhasználóknak a száma, akik telepítettek már kémprogramot más számítógépére, állítja Petrányi-Széll András, az ESET Magyarország munkatársa összegezve a cég kutatását. A magáncélú vizsgálódáson túl sokszor a munkáltatók is élnek ezzel az eszközzel, akik arra kíváncsiak, hogy mit csinálnak alkalmazottaik a munkaidejükben. Ezért próbálnak valamilyen speciális szoftver segítségével megfigyelni másokat. Megtudtuk: az ESET Magyarország az NRC piackutató segítségével azt vizsgálta, hogy hány magyarországi számítógép-felhasználónak van közvetlen tapasztalata a kémprogramokkal.

– Az eredmények minket is megleptek, nem számítottunk arra, hogy több mint 30 ezerre tehető azok száma, akik telepítettek már kémprogramot más számítógépére. Szinte száz százalékban férfiakról van szó, akik között nagyobb arányban találhatóak a 18-29 évesek – emeli ki a tanulmányban Kiss Zoltán Gergő, az ESET vírusszakértője. A kutatás eredményei szerint a 3,6 millió, hetente legalább egy alkalommal internetező magyar felhasználó 1 százaléka tett már ilyet. Emellett a válaszadók 4 százaléka nyilatkozott úgy, hogy van olyan ismerőse, akiről úgy tudja, hogy telepített már kémprogramot más számítógépére. Ez utóbbi közel 150 ezer felhasználót jelent, akiknek többsége valószínűleg bűncselekményt követ el tettével.

OririentPress Hírügynökség

Címkék: számítógép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről