Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Augusztus 01. 10:36, hétfő | Helyi sport
Forrás: carbonexkc.com

Győzelem a FTC/PLER ellen

Győzelem a FTC/PLER ellen

Sok kíváncsi szurkoló előtt játszotta le idei első hazai edzőmérkőzését a Tatabánya Carbonex KC. Az ellenfél ezúttal a Celebi FTC/PLER együttese volt.

Debre Viktor együttesében már pályára lépett az öt junior válogatott is. Ők csütörtökön délután kapcsolódtak be a kék – fehérek munkájába.
Az első játékrészt Szente – Harsányi, Diaz, Dénes, Szabó, Pordán, Kanyó Á. összeállításban kezdték a hazaiak. A találkozó első gólját Lele Ákos szerezte, majd Kanyó Ádám, Ivo Diaz, Pordán Bálint és Takács Bence is betalált. Az öt tatabányai találatra mindössze két fővárosi válasz érkezett, így 10 perc alatt három gólos lett a hazai előny. A 12. percben Szente Gábort Bartucz László váltotta a kapuban. A 13. percben ugyan egyenlítettek Zsiga Gyula tanítványai, ám a 20. – ban megint öttel vezetett a Carbonex. Debre Viktor vezetőedző sokat cserélt, mindenki játéklehetőséget kapott már az első játékrészben. 30 perc után 17 – 14 volt az állás.
A második félidőt Szente – Kanyó Á., Diaz, Takács, Harsányi, Pásztor összeállításban kezdték a hazaiak. Az első percekben tatabányai hibák mellett a FTC ismét felzárkózott két gólra. A lendületük azonban nem tartott sokáig, hiszen a 10. percben Dénes János góljával már hat volt közte. Ez a különbség a mérkőzés végéig megmaradt. Az eredmény: Tatabánya Carbonex KC – Celebi FTC/PELR 33 – 27.
Debre Viktor: - Nagyon sokat dolgoztak a fiúk az elmúlt napokban. A körülményekhez képest nagyon jól mozogtak. Frissebbeknek tűntek, mint amilyennek én gondoltam. A fiataljaink egy napja vannak velünk, de tudni kell, hogy ők nem nyeretlen kétévesek. Játszottak már NBI – es csapatban, ki többet, ki kevesebbet. Úgy érzem, hogy összességében jól megoldottuk ezt a mai meccset. A jövő héten is két edzőmeccset játszunk. De azt tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy nem az edzőmeccsekre készülünk. Nekünk szeptemberre kell jónak lennünk, a bajnokság kezdetére. Ezek a meccsek arra jók, hogy lássuk, hol tartunk. Szerintem az időszaknak megfelelően áll a csapat.

Fotó: Varga Ildikó


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Január 22. 09:09, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott:a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.