Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Február 06. 09:36, hétfő | Helyi sport

Harminc meccs, 133 gól Vértessomlón

Harminc meccs, 133 gól Vértessomlón

Szinte izzott a levegő szombaton a vértessomlói általános iskola tornacsarnokában, ahol naszályi, lábatlani, tatai, nyergesújfalui és somlói gyerkőcök rúgták a bőrt a szülők lelkes buzdítása közepette.

A teremfoci gondolata a LEGEA Körzeti Utánpótlás Bajnokság lezárultával született meg, hogy az apróságok a téli időszakban se maradjanak labdarúgás nélkül. Így érkezett el a sorozat a Farsang Kupához, azaz a szombati mérkőzések napjához. A gyerekek pedig játék közben azt sem vették észre, hogy kinn egyre sűrűbb pelyhekben hull a hó. Ők mindent beleadva fociztak, s Richter Tamás, a házigazdák sportvezetője a díjak átadásakor elégedetten állapíthatta meg, hogy gólzáporos mérkőzéseknek lehettek tanúi. A legtöbbször, 13 alkalommal rezgett a háló a 2002-es korosztály Lábatlan – Naszály összecsapásán, azt a meccset a naszályiak nyerték meg 11-2-re.
A nagyobbak 15, míg a 2004-es korosztály mérkőzésenként 12 percet játszott, s a nap 30 meccsén összesen 133 gól született, de a gólöröm mellett a fiúk és lányok arcán akkor terült el csak igazán széles mosoly, amikor valamennyien aranyérmet vehettek át. Merthogy a játék öröme, a legcsillogóbb érem, s egy szelet csokoládé hagyományosan mindenkinek jár, s legeredményesebbeket pedig természetesen mostantól serleg is emlékezteti a sikerre.
A 2004-es korosztály legjobbjának a Nyergesújfalu bizonyult 13 ponttal. 10-10 pontot gyűjtött be mögötte a Lábatlan és a Vértessomló I., a gólkülönbség alapján a házigazdák a harmadik helyre szorultak. Őket követte a Naszály, a Vértessomló II. és a Tata együttese.
Richter Tamás az eredményhirdetéskor két somlói kisfiút, Kugler Milánt és Csernák Marcellt a mutatott játéka alapján különdíjjal jutalmazott.
A 2002-ben született gyerekeknél a Naszály toronymagasan, 15 ponttal szerezte meg a kupát. Második helyen végzett 9 ponttal a Vértessomló, tőle egy ponttal maradt le a harmadik helyezett Nyergesújfalu I., majd következett a Nyergesújfalu II., a Tata és a Lábatlan.
A két korosztály mérkőzései között a házigazdák abból is ízelítőt adtak, hogy küzdenek meg a somlói lányok, asszonyok a labdával, no meg egymással. A kék és sárga együttes összecsapása közben zengett a „Hajrá Somló!” buzdítás, amit ezúttal a kékek háláltak meg 3-2-es győzelmükkel. Kiderült, hogy a hölgyek szívébe a labdarúgás tavaly nyáron lopta be magát, amikor a sportkör jubileumi rendezvényére edzettek kitartóan, majd úgy határoztak, folytatják. Azóta is rendszeresen, heti egy alkalommal kergetik a labdát.
Bár a vértessomlói Farsang Kupával lezárult a teremsorozat, a szervező sportvezetők ígérik a gyerekeknek: biztosan lesz folytatás tavasszal, akkor már ismét füves pályán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás