Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Július 24. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: KEMMA

Három Komárom-Esztergom megyei sportoló utazik Rióba

Három Komárom-Esztergom megyei sportoló utazik Rióba

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 158 sportoló nevezését küldte el a riói ötkarikás játékok szervezőinek. Komárom-Esztergom megyét három versenyző képviselheti a világ legnagyobb sporteseményén.

A MOB beszámolója szerint 21 sportágban 93 férfi és 65 női sportoló képviseli majd a magyar színeket. Négy évvel ezelőtt Londonban 157 fős volt a magyar sportolói csapat, idén eggyel többen utazhatnak. Tartalékként a vívó Somfay Péter szerepel a névsorban. A sportszakemberekkel - sportági csapatvezetés, edzők, orvosok, masszőrök, technikai személyzet, a delegáció vezetése és a csapatiroda tagjai - együtt a létszám a háromszázat is meghaladja.

A magyarok Rióban 21 sportágban, asztaliteniszben, atlétikában, birkózásban, evezésben, cselgáncsban, kajak-kenuban, hegyikerékpárban, műugrásban, ökölvívásban, öttusában, súlyemelésben, sportlövészetben, teniszben, tornában, tollaslabdában, triatlonban, úszásban (medencés és nyíltvízi), vitorlázásban, szörfben, vízilabdában és vívásban versenyeznek. A csapatvezetés és a csapatiroda néhány tagja már a hétvégén elutazik Rióba, hogy előkészítsék a delegációk fogadását, szállását. A csapat jelentős része július 30-án indul közvetlen chartergéppel.

Komárom-Esztergom megyét három sportoló képviselheti a játékokon. Csernoviczki Éva az Ippon Judo Tatabánya SE cselgáncsozója a 48 kilogrammos súlycsoportban mérettetheti meg magát. A sportoló éremben bízik, erre pedig minden alapja meg is van: Londonban négy évvel ezelőtt bronzérmet szerzett, 2013-ban Budapesten és két éve Montpellierben Európa-bajnok lett. 2013 óta a 19 fajsúlyos versenyből 12-szer állhatott a dobogó valamelyik fokára.

Sidi Péter sportlövő a Komárom Olympia SE színeiben versenyez. A londoni olimpián kisöbű sportpuskában a hatodik helyen zárt, légpuskával 394 körrel a 13. helyen végzett. Az idei év első fél éve jól sikerült Sidinek: májusban a dániai 300 méteres sportlövő Európa-kupán a nagyöbű standard puska 3 × 20 lövéses összetett versenyében 590 körrel világcsúcsot ért el, másnap a nagyöbű szabadpuska 3 × 40 lövéses versenyében újabb világcsúcsot teljesített, 1187 körrel.
Sportlövészetben még egy megyei versenyzőért szoríthatunk, Miskolczi Julianna a Komáromi VSE színeiben indul, sportpuska kategóriában. Idén az Európa-bajnokságon csapatban első, egyéniben a hetedik helyen végzett, ezzel jutott olimpiai kvótához.

Teljes cikk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya