Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Július 05. 09:21, szerda | Helyi

Hat újonc kezdi meg a szolgálatot Komárom-Esztergom megyében

Hat újonc kezdi meg a szolgálatot Komárom-Esztergom megyében

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ június 28-i kibocsátó ünnepségén hetvenöt tiszthelyettes tett esküt és állnak szolgálatba az ország különböző hivatásos tűzoltó-parancsnokságain. Velük együtt már közel ezerkétszáz kiképzett tűzoltó került be az elmúlt öt évben a katasztrófavédelem rendszerébe.
A újonnan végzett hallgatók közül június 28-án hatan kezdik meg szolgálatukat a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában. Az őrmesterek jó eredménnyel végezték el a tűzoltó szakképzést. Kállai István és Ragány István Zoltán Komáromba, Szakály Ádám Esztergomba, Hetzmann Hubert Zoltán, Szabó Márk és Szlezák Ákos Tatabányára kerülnek beosztott tűzoltói beosztásba.
Az igazgatóság szakterületi vezetői tájékoztatást adtak számukra a tűzoltó, az iparbiztonsági, a polgári védelmi, a műveletirányítási és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat feladatrendszeréről, illetve a Humán Szolgálat vezetője a szolgálatteljesítéssel kapcsolatos jogosultságaikat és kötelezettségeiket ismertette. A tájékoztatót követően a munkatársakat a tatabányai parancsnok-helyettes vezette körbe a laktanyában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya